Salonul Cultural | Adrian Fetecău lansează cartea ”Tokyo 2020. Jurnalist în pandemie”: ”Mai presus de ce se întâmplă în arene, există o competiție a jurnaliștilor care scriu poveștile campionilor”

Salonul Cultural | Adrian Fetecău lansează cartea ”Tokyo 2020. Jurnalist în pandemie”: ”Mai presus de ce se întâmplă în arene, există o competiție a jurnaliștilor care scriu poveștile campionilor”

Adrian Fetecău va lansa – joi, 31 martie 2022, ora 12:30, la Salonul Cultural găzduit de Palatul Brătianu și organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) – cartea ”TOKYO 2020. JURNALIST ÎN PANDEMIE”. Cartea a fost scrisă chiar în timpul Jocurilor Olimpice găzduite de capitala Japoniei.

Autorul, jurnalist cu experiență – aflat la cea de-a șaptea participare consecutivă la o ediție a Jocurilor Olimpice ca trimis al postului Radio România Actualități – a scris, zi de zi, despre disputarea competițiilor în condițiile dificile, atât pentru performeri, cât și pentru ziariști, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

A fost o ediție emoționantă a celui mai important eveniment sportiv organizat pe plan mondial, așa cum subliniază, pe ultima copertă a cărții apărută la Editura UZP, marea noastră campioană la spadă Ana Maria Popescu:

”În timpul competiției supreme, ochii întregii omeniri sunt ațintiți asupra arenelor sportive, acolo unde atleții își împart medaliile, trofeele, recordurile. Dar, mai presus de ce se întâmplă în arene, există o competiție la fel de acerbă: cea a jurnaliștilor care scriu poveștile campionilor și nu numai. Această carte prezintă una dintre cele mai emoționante ediții a Jocurilor Olimpice din perspectiva omului care trăiește sportul de ani de zile de la “firul ierbii” și consider că avem nevoie de astfel de povești în cartea de istorie a sportului românesc. Îl felicit pe domnul Adrian Fetecău!” 

Adrian Fetecău va lansa cartea ”TOKYO 2020. JURNALIST ÎN PANDEMIE”

Fundația ”Ion I. Brătianu” și UZPR – un omagiu adus excelenței la Salonul Cultural

Fundația ”Ion I. Brătianu” și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România organizează în perioada 30 martie – 2 aprilie ediția anuală a salonului de carte al fundației. Evenimentul a devenit o tradiție la Palatul Brătianu. Născut din dragostea pentru frumos, proiectul inițial a căpătat amploare, devenind un SALON CULTURAL.

Gazda acestei Gale culturale este Ion I. Brătianu, președintele fundației, care va deschide Salonul cu lansarea a trei cărți:

  • ”În așteptarea eternității”
  • ”Seniorii literaturii noastre”
  • ”Contribuția lui Ion C. Brătianu la revoluția pașoptistă din Țările Române și cugetările sale despre această revoluție”.

”În așteptarea eternității” este un omagiu pe care autorul îl aduce prieteniei, un spirit care a animat de-a lungul vremii personalitatea familiei Brătianu. Reprezentanții familiei Brătianu sunt o dovadă că prietenia de mare preț este cea care unește oamenii pentru împlinirea marilor idealuri.

Patriotismul, curajul de a înfrunta situațiile ostile țării și demnitatea au fost și sunt valori supreme ale familiei Brătianu, iar aceste valori au avut rolul de a contribui la făurirea României Mari. Istoria României ar fi fost lipsită de grandoarea și de fervoarea patriotică în lipsa familiei Brătianu care a fost și va rămâne exponenta liberalismul românesc.

I.G. Duca avea să scrie despre I.C. Brătianu următoarele:

”A dominat şi epoca şi pe contemporanii săi prin minunatul complex al însuşirilor lui. El era totodată idealist şi realist, cumpătat şi îndrăzneţ, autoritar şi seducător, modest când era vorba de el, mândru şi intransigent, când era vorba de ţara lui. A vrut Unirea Principatelor, s-a împlinit. A vrut independenţa, a prezidat-o. A vrut dinastie străină, a adus-o în ţară. A vrut organizarea Regatului, a făcut-o”.

Viziunea politică a lui Ion C. Brătianu a fost dusă  mai departe de fiii acestuia: Ionel, Vintilă și Dinu, continuatori ai nobleței și înțelepciunii precursorilor lor.

O nouă direcție în creația literară contemporană, dedicatologia

”În așteptarea eternității” deschide o nouă direcție în creația literară contemporană, dedicatologia, ramură izvorâtă din efortul cu care Ion I. Brătianu a adunat în același loc dedicațiile, gândurile și sentimentele apreciative care i-au fost oferite de-a lungul timpului pe diferite volume dăruite de către autori și cărora simte nevoia să le întoarcă toate acestea, creionând, astfel, portretul unei epoci, al unor scriitori și adevărate file de istorie literară.

Igor L. Butnaru declara despre volumul ”În așteptarea eternității” următoarele: ”Cartea gândită de scriitorul Ion I. Brătianu constituie un adevărat tezaur, un patrimoniu cultural.”

Evenimentul îl va găzdui – printre cei peste 150 de autori de carte – și pe jurnalistul și scriitorul Mihai Traistă, reprezentantul comunității Ucrainenilor din România, din partea căreia vor expune și alți autori.  Tot din partea ucrainenilor, va prezenta unul sau mai multe momente artistice violonista prim-concertistă Natalia Pancec Colotelo de la Filarmonica din București.

Un alt moment artistic va fi susținut și de cunoscutul violoncelist Adrian Naidin, care își va lansa noul album. Organizatorii menționează că participarea publicului este liberă, dar limitată, în funcție de capacitatea spațiului alocat și de evoluția situației sanitare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru...
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă...
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
Cât costă îngheţata-colivă, desertul care a reuşit să fie mai comandată decât amandina sau savarina
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
RO-ALERT de furtună puternică și grindină în București! Ce alte zone ale țării sunt vizate...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Amendă 7.000 de lei. Este ilegal dacă statul nu ți-a dat voie. Mii de români...
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Cine a fost primul, oul sau găina? Oamenii de știință au găsit răspunsul la cea...
Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că...
Mai mulți copii și aduți s-au intoxicat cu clor într-o piscină dintr-un hotel de lux...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Un nou spray nazal pentru Alzheimer elimină toxinele din neuroni