Eveniment editorial. Grigore Vieru, opera poetică – ”Duminica sărutului”

Eveniment editorial. Grigore Vieru, opera poetică - ”Duminica sărutului”
Eveniment editorial. Grigore Vieru, opera poetică - ”Duminica sărutului”
Publicat: 14/02/2022, 12:26
Actualizat: 14/02/2022, 12:27

Academia de Științe a Moldovei îl omagiază pe Grigore Vieru – pe 14 februarie -, în cadrul unei manifestări care va avea loc la Chișinău, chiar în ziua în care s-a născut marele poet. În programul manifestării, un punct deosebit îl va constitui lansarea primului dintre cele șapte volume tematice cuprinzând cele mai importante creații ale operei lui Grigore Vieru.

Proiectul este inițiat și coordonat de Lili Bobu, președintele Asociației Culturale ”Regal d`Art” din Botoșani. Din considerente care țin de complexitatea unui astfel de proiect literar, dar și pentru că luna în care s-a născut poetul Grigore Vieru este luna iubirii, primul volum care a văzut lumina tiparului este volumul al patrulea. Tematica volumului, evidențiată chiar de titlul pe care îl poartă – ”Duminica sărutului” – este dragostea – esența poeziilor, textelor pentru compoziții muzicale și aforismelor cuprinse între coperțile sale.

Ca și toate celelalte cărți apărute până acum sub egida Asociației Culturale ”Regal d`Art’’, și acest volum este rodul unor eforturi considerabile.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult