Atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman: Mike Pompeo acuză Iranul / Oficialii iranieni: Respingem categoric acuzațiile

Redactor:
Teodora Marinescu
Atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman: Mike Pompeo acuză Iranul / Oficialii iranieni: Respingem categoric acuzațiile
Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi, relatează site-ul agenției Dpa.

„Aceste atacuri neprovocate prezintă o amenințare clară la adresa păcii internaționale și securității, un asalt asupra libertății navigației și o campanie inacceptabilă a escaladării tensiunilor de către Iran”, a declarat Pompeo.

„Iranul ar trebui să răspunde diplomației cu diplomației, nu cu terorism. Statele Unite își vor apăra forțele, interesele și vor ajuta partenerii pentru un comerț global sigur și stabilitate regională”, a adăugat acesta.

Două petroliere, unul norvegian și altul japonez, au fost atacate joi dimineață în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Iranul respinge acuzațiile privind atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman

Iranul respinge acuzațiile aduse de Statele Unite privind implicarea sa în atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman, a afirmat joi misiunea iraniană la ONU, relatează site-ul agenției Reuters.”Iranul respinge categoric acuzațiile nefondate aduse de Statele Unite cu privire la incidentele din data de 13 iunie”, au afirmat oficialii iranieni.

„Iranul respinge categoric acuzațiile nefondate aduse de Statele Unite cu privire la incidentele din data de 13 iunie”, au afirmat oficialii iranieni.

Foto: caracter ilustrativ
 

 

Inchide