UPDATE | Nu există supraviețuitori în urma prăbușirii avionului rus în Kamceatka. La bord se aflau 28 de oameni

Publicat: 06 07. 2021, 10:53
Actualizat: 06 07. 2021, 13:36
foto: en.wikipedia.org
Un avion rus cu 28 de oameni la bord, dispărut în Kamceatka, s-a prăbușit în mare. Potrivit ultimelor informații furnizate de salvatori, nu există supraviețuitori în urma tragediei aviatice.
UPDATE. Toți cei 28 de oameni de la bordul avionului AN-26, prăbușit în estul îndepărtate al Rusiei, au murit, anunță agențiile de știri din Rusia, citând oficiali din cadrul echipelor de căutare-salvare.
UPDATE. Avionul, cu 22 de pasageri și 6 membri ai echipajului la bord, care nu a mai răspuns apelurilor controlului de trafic aerian, s-a prăbușit în mare, scrie presa rusă.
Nu există momentan informații despre eventuali supraviețuitori ai accidentului aviatic, transmite Sputnik News.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Un avion a dispărut în peninsula Kamceatka, în estul Rusiei. Aparatul de zbor AN-26 avea la bord 29 de persoane și efectua cursa Petropavlovsk-Kamceatka-Palana, transmite CNN.

Avionul aparține companiei Kamchatka Aviation Enterprise.

Primele informații arată că aeronava a pierdut contractul cu controlorul de trafic aerian, în timp ce încerca să aterizeze.

Un oficial al serviciilor de urgență ruse a declarat că la bordul avionului se află 22 de pasageri, inclusiv un copil și șase membri ai echipajului de zbor.

Ministerul rus pentru situații de urgență a pregătit un elicopter și echipaje militare pentru operațiunea de căutare și salvare a posibilelor victime.

Alerta s-a declanșat după ce aeronava AN-26 nu a mai răspuns la apelurile controlorilor de trafic aerian.

Meteorologii precizează că vizibilitatea în zonă era normală.

Detalii despre aeronava Antonov AN-26

Antonov AN-26 este un avion militar de transport, proiectat și fabricat inițial pentru fostul URSS.

Aparatul de zbor este un bimotor propulsat de motoare cu turbină și dispune de un echipaj format din doi piloți, un maistru de zbor și un navigator.

AN-26 este utilizat în zeci de țări, inclusiv în România, precizează sursa citată.

Revenim cu detalii.