Caz șocant în America, după interzicerea avorturilor: O fată de 10 ani, însărcinată în urma unui viol, nu poate face avort

Caz șocant în America, după interzicerea avorturilor: O fată de 10 ani, însărcinată în urma unui viol, nu poate face avort
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 04/07/2022, 14:12
Actualizat: 04/07/2022, 14:14

O fată de 10 ani, însărcinată în urma unui viol, nu poate face avort în Ohio ca urmare a deciziei Curții Supreme americane de a interzice această procedură medicală.

La câteva ore după decizia înaltei curți, Ohio a interzis orice avort dacă sarcina are mai multe de șase săptămâni, iar în acel moment multe femei nici măcar nu știau dacă sunt gravide.

Același lucru s-a întâmplat și cu o fată de 10 de ani, care a rămas gravidă, în urma unui viol. Fata a fost obligată să meargă într-un stat vecin, în Indiana, pentru a face întreruperea de sarcină, pentru că era deja însărcinată în șase săptămâni și trei zile.

La sfârșitul lunii iulie, legislativul din Indiana va organiza o ședință specială în care va stabili dacă există excepții care se aplică în cazul legii avorturilor, conform The Independent.

„Este greu de imaginat că în doar câteva săptămâni nu vom avea capacitatea de a oferi acest serviciu medical”, a declarat dr. Caitlin Bernard, medic obstetrician-ginecolog din Indianapolis, care a tratat-o ​​pe fata de 10 ani.

Avort /
Sursă Foto: Pixabay – Ilustrativ

Val de indignare în America

Povestea copilei de 10 ani a stârnit indignare în toată țara, susținătorii avortului susținând că Partidul Republican nu poate pretinde că se concentrează pe protejarea vieții atunci când obligă victimele abuzului asupra copiilor să păstreze sarcinile.

Duminică, Dakota de Sud Kristi Noem, văzută ca o vedetă în ascensiune în partidul republican, a apărat legile avortului, inclusiv pe cele din Dakota de Sud, ceea ce ar însemna că fata de 10 ani din Ohio ar trebui să păstreze sarcina.

Kristi Noem a spus că povestea „oribilă” a fetei o va ține trează noaptea, dar că, în cele din urmă, state precum Dakota de Sud, care interzic toate avorturile, cu excepția celor pentru salvarea vieții unei persoane însărcinate, fac ceea ce trebuie.

„Ceea ce aș spune este că nu cred că o situație tragică ar trebui să fie urmată de o altă tragedie,” a spus Noem pentru CNN. „Sunt mai multe de făcut pentru a ne asigura că trăim cu adevărat o viață potrivit căreia fiecare viață este prețioasă, în special vieți nevinovate care au fost spulberate ca acea fetiță de 10 ani.”

Când a fost presată de prezentatoarea Dana Bash dacă forțarea unui copil să aibă un copil este considerată un risc medical pentru mamă, Noem a părut dezinteresată de preluarea responsabilității.

„Această situație, medicii, familia, persoanele cele mai apropiate vor lua deciziile acolo pentru acea familie,” a spus ea.

Interdicțiile de avort în unele state sunt absolute, fără excepții pentru victimele violului, incestului și abuzului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase