Gabriela Firea, în favoarea accesului la avort: „Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor!”

Gabriela Firea, în favoarea accesului la avort: „Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor!”
Sursa Foto - Facebook/Gabriela Firea
Publicat: 01/07/2022, 22:10
Actualizat: 01/07/2022, 22:12

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, precizează – prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook – că susține dreptul femeilor la avort. Gabriela Firea spune, că „nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară”, adăugând că la astfel de situații se va ajunge în orice societate care va impune o lege pentru interzicerea avorturilor, făcând referire la actuala situație din SUA.

„Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viață și pentru propriul lor corp. Nu aș mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcția de ministru. Având în vedere discuțiile din spațiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor. Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis”, a scris Gabriela Firea, pe rețeaua de socializare.

Gabriela Firea mai susține că orice stat este liber să decidă pentru poporul său, adăugând că România se luptă, totuși, în continuare, cu mentalitățile.

„Pentru asta, întreaga societate, toți oamenii politici, toate instituțiile trebuie să-și unească forțele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntași la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greșeli sau din lipsă de informare. Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu. Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală”, a mai transmis Gabriela Firea.

Dreptul la avort, abrogat în SUA prin decizia Curții Supreme. Milioane de femei, vizate de interzicerea întreruperii de sarcină

Milioane de femei din SUA sunt pe punctul de a piarde dreptul legal la avort, după ce Curtea Supremă a anulat hotărârea Roe v. Wade. În urma deciziei, se așteaptă ca o jumătate dintre statele americane să introducă noi restricții sau interdicții privind întreruperile de sarcină.

Instanța supremă a SUA a revocat decizia Roe v Wade, în urmă cu o săptămână, după ce la începutul lunii mai un document fără precedent a sugerat că este în favoarea acestui lucru, notează BBC News.

Treisprezece state federale au adoptat deja așa-numitele legi declanșatoare, care vor interzice automat avortul în urma deciziei Curții Supreme.


Vă recomandăm și:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult