Cum au angajat 14 SPITALE un „DOCTOR” care nu știa nici măcar tehnicile esențiale de resuscitare. Își PĂLMUIA PACIENȚII să vadă dacă sunt în viață

Cum au angajat 14 SPITALE un DOCTOR care nu știa nici măcar tehnicile esențiale de resuscitare. Își PĂLMUIA PACIENȚII să vadă dacă sunt în viață
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 05:17

Dr. Lucius Okere s-a născut în Nigeria și a terminat medicina înBologna (Italia), scrie Daily Mail. El și familia lui s-au stabilitîn Londra, unde doctorul și-a încercat norocul la nu mai puțin de14 spitale.

Printre „competențele” doctorului cu diplomă de chirurg: nuvorbea aproape deloc engleză, nu se spăla pe mâini și credea cătermenul „crash call” (termenul din jargonul medical pentru „stopcardiac”) înseamnă „accident de mașină”. În plus, nu știa nicimăcar să acorde primul ajutor: în loc să facă respirație gură lagură, el își pălmuia pacienții ca să verifice dacă aceștia sunt înviață.

În ianuarie, doctorul a fost în sfârșit concediat de ConsiliulMedicilor din Marea Britanie, după ce ultimul spital în care alucrat a atras atenția asupra problemelor sale. În timpul ședințeicare a decis suspendarea sa, Lucius Okere a fost descris drept„un doctor periculos și înfricoșător”, „coșmarul tuturor”sau „un dezastru iminent”.

Cum a fost însă posibil ca doctorul „dezastru” să se plimbe dinspital în spital și abia a paisprezecea instituție să sesizezelipsa lui de competențe? Răspunsul stă în legislația europeană.

Bruxelles-ul interzice spitalelor din Marea Britanie sătesteze competențele doctorilor școliți în spațiul UE (cum este șicazul lui Okere care, chiar dacă este nigerian, a făcut facultateade medicină în Italia), pentru că acest lucru ar împiedica „liberacirculație a muncii”.

Toți ceilalți doctori care vin să muncească în Regat – inclusivcei care au învățat meserie în Australia, Canada, SUA – trebuie sădovedească faptul că au cunoștințe în domeniu și știu să vorbeascălimba engleză.

Această „gaură” din legislația UE a ieșit prima dată la ivealăîn 2008, când un britanic de 70 de ani a murit după ce a primit de10 ori doza recomandată de morfină. Aceasta i-a fost administratăde un stagiar incompetent din Germania, care ținea locul unuidoctor, în Cambridgeshire.

„Datorită” acestei legi, doctorul nigerian s-a plimbat dinspital în spital, fără a fi raportat comisiilor. În ultimainstituție a lucrat doar patru zile.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
În ce stare se afla polițistul, în momentul în care a călcat-o pe Raisa pe...
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
În ce stare se afla polițistul, în momentul în care a călcat-o pe Raisa pe...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT RUTIER GRAV pe PODUL din OVIDIU. Video!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
El va fi noul președinte al României! Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis?...
Amenzile aplicate românilor, anulate. Se dă lege. Când vor primi banii înapoi
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...