Cum L-AU GĂSIT AMERICANII pe BIN LADEN. Reședința secretă în care se ascundea: ziduri între 3,5 și 5 metri, două porți de acces

Cum L-AU GĂSIT AMERICANII pe BIN LADEN. Reședința secretă în care se ascundea: ziduri între 3,5 și 5 metri, două porți de acces
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 23:10

Oficiali de la Casa Albă au spus, luni dimineață, că urmărirealui Osama bin Laden a început dinaintea atacurilor de la 11septembrie, iar căutările s-au intensificat toamna trecută, când afost descoperită o reședință „elaborată”, în Pakistan, scrieMSNBC.

„De când l-au perceput pe bin Laden drept o amenințare, SUA austrâns date referitoare la apropiații lui, inclusiv curierii săipersonali”, a declarat unul dintre oficialii administrației Obama.”După atacurile din 2001, cei reținuți ne-au dat informații cuprivire la curierii lui bin Laden. Unul dintre aceștia era urmăritconstant de noi. Deținuții ne-au dat numele de război șipseudonimul curierului și ne-au spus că este unul dintre puținiioameni în care bin Laden are încredere”, a continuat oficialul.

În 2007, SUA au reușit să afle numele real al bărbatului. În2009, au fost identificate zonele din Pakistan în care curierul șifratele său își desfășurau activitatea. „Faptul că erau foarteprecauți ne-a întărit convingerea că eram pe drumul cel bun”, spunesursa.

Cum arată locul unde seascundea bin Laden

În august 2010, s-a descoperit reședința unde se presupunea căse ascunde bin Laden. „Când l-am văzut, am fost uimiți, este oconstrucție extraordinară”, spune oficialul. Locul unde seadăpostea Osama era de opt ori mai mare decât casele din zonă. El afost construit în 2005, la marginea orașului Abbottad, careulterior s-a extins și astfel au apărut case în jurulreședinței.

„Securitatea este extraordinară: ziduri între 3,5 și 5 metri,două porți de acces”, arată oficialul de la Casa Albă. MSNBC maispune că locatarii își ard gunoiul, spre deosebire de vecini. Deasemenea, nu există ferestre cu vedere înspre stradă și, neobișnuitpentru o reședință atât de mare, nu are telefon sau acces lainternet. Astfel, serviciile secrete americane au ajuns laconcluzia că locul a fost „special construit pentru a adăposti pecineva important”.

Oficialul de la Casa Albă spune că nu exista nicio dovadă căacolo s-ar ascunde bin Laden, dar că toate indiciile duceau spreacest lucru. Pe lângă familiile celor doi frați, în reședință mailocuia o familie, „a cărei componență se potrivea cu aceea a luibin Laden. Credem că el se afla acolo alături de cea mai tânărădintre soțiile sale”, continuă sursa dezvăluirile. Astfel,concluzia era că exista „o posibilitate foarte mare” ca bin Ladensă se ascundă în acea reședință. Sursa de la Casa Albă a maiprecizat că informația nu a fost împărtășită cu nicio altă țară șică foarte puțini oficiali americani știau despre acest lucru.

Atacul asupra lideruluitaliban

Raidul asupra reședinței a mers bine, cu excepția unei problemetehnice la unul dintre elicopterele americane, care nu a putut fifolosit. Se precizează că niciun american nu a fost omorât și toțiau plecat teferi de la locul faptei. „Operațiunea a durat 40 deminute, timp în care autoritățile locale nu au intervenit. S-adorit minimalizarea numărului de victime colaterale”, a declaratsursa.

Osama bin Laden a participat la schimbul de focuri și a sfârșitprin a fi ucis. Pe lângă el, au mai murit patru persoane: fiul celmare al liderului taliban, cei doi curieri ai săi, dar și o femeiefolosită drept scut.

Cât despre cadavrul lui bin Laden, americanii spun că iaulucrurile „foarte în serios” și vor avea grijă ca acesta să fieîngropat conform „tradițiilor și obiceiurilor islamice”.

De asemenea, oficialii precizează că se așteaptă la atacuri dela forțele loiale lui bin Laden. „Ar putea fi o amenințare crescutăa SUA. Noi luăm toate măsurile de precauție”, spun ei. Oficialii auprecizat că au avertizat ambasadele americane din toate țările cuprivire la acest aspect și că au interzis cetățenilor săcălătorească în Pakistan.

Concluzia oficialilor de la Casa Albă, după ce l-au omorât peliderul taliban: „Chiar dacă al-Qaida nu se va fragmenta imediat,moartea lui bin Laden va însemna o pantă descendentă din care le vafi greu să-și revină”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
O televiziune din România DISPARE, dar alta se lansează astăzi în locul ei: „Noul post...
TREI TINERI REȚINUȚI pentru TENTATIVĂ de VIOL în cazul FETELOR AGRESATE de la LICEUL TOMIS
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Minunea înfricoșătoare care a avut loc de curând! Toată lumea a început să plângă. Totul...
Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021