Cursele aeriene pe ruta Polonia, reluate de miercuri. Care sunt măsurile de acces pentru români

Redactor:
Madalina Prundea
Cursele aeriene pe ruta Polonia, reluate de miercuri. Care sunt măsurile de acces pentru români
Polonia a suspendat cursele aeriene din România în 2 septembrie (FOTO: Pixabay / caracter ilustrativ)

Autoritățile poloneze au scos România de pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut, astfel că toate cursele aeriene către și dinspre țara noastră au fost reluate, de miercuri, după ce fuseseră suspendate la începutul lunii.

După ce, în 2 septembrie, au suspendat cursele aeriene spre și dinspre România, pe care au inclus-o pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, alături de alte peste 40 de state, autoritățile poloneze au revizuit, marți, condițiile de intrare pe teritoriul național.

Astfel, începând cu data de 16 septembrie 2020, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România-Polonia. Măsura adoptată de către autoritățile de la Varșovia este valabilă până la data de 29 septembrie 2020 și a fost luată în contextul adoptării de către autoritățile polone de noi condiții pentru operarea zborurilor către/dinspre alte țări în contextul pandemiei de COVID-19, a transmis MAE, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a abordat în mod repetat, în discuțiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state în dialogul bilateral recent, atât cu prilejul discuției din cadrul reuniunii informale în format Gymnich de la Berlin, din data de 28 august, cât și în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie.

Doar verificări aleatorii la frontieră

Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: 0048 22 628 31 56; 0048 22 622 25 70; 0048 22 622 25 20, apelurile fiind redirecţionate gratuit către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către  operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0048 694 486 683.

Pentru mai multe informații, MAE recomandă consultarea paginii de internet dedicată și a reprezentanței diplomatice de la Varșovia.

Până la data de 15 septembrie, în Polonia s-au înregistrat 74.529 de cazuri confirmate cu noul coronavirus și 2.203 de decese, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Conform informațiilor primite de la misiunile diplomatice, în acestă țarp nu s=a înregistrat niciun caz de boală sau deces în rândul cetățenilor români.

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
APOCALIPSA ZODIILOR. Vine o zi grea – horoscop complet 22 septembrie
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide