Donald Trump nu susține trimiterea de ajutor militar în Ucraina: ”Înainte ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”

Donald Trump nu susține trimiterea de ajutor militar în Ucraina: ”Înainte ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri”
Donald Trump / Sursă Foto: Shutterstock - Ilustrativ
Publicat: 28/05/2022, 19:14

Fostul președinte american Donald Trump le-a solicitat parlamentarilor să se ocupe cu prioritate de finanțarea pentru securitatea școlilor din SUA, în loc să trimită ajutor militar în Ucraina.

Fostul șef al statului american a vorbit într-o conferință pro-arme despre modul în care SUA ”are 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina”, dar nu este în stare să asigure securitatea în școli.

”Înainte de a construi o națiune în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri în propria noastră națiune”, a spus Trump, stârnind aplauze puternice.

Congresul SUA a votat trimiterea de ajutor militar în Ucraina

Congresul SUA a votat, la începutul lunii mai, cu o majoritate copleșitoare, trimiterea de ajutor militar în Ucraina de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Potrivit presei americane, de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, Statele Unite au trimis în total 54 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Fostul președinte al SUA nu este de acord, însă, cu înăsprirea controalelor asupra armelor de foc și spune că armele de foc ar trebui să fie permise pentru americanii decenți, pentru a se apăra de ”rele”.

Fostul șef de stat propune, pentru asigurarea securității școlilor, să fie introduse puncte unice de intrare fortificate, cu detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare unitate de învățământ.

În schimb, el a propus o „revizuire de sus în jos” a siguranței școlare, cu puncte unice de intrare fortificate, inclusiv detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. El i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde, fiecare dintre ele fiind marcată de un clopot.