Gaddafi amenință cu comiterea de atentate în Europa, ca răspuns la campania NATO din Libia

Redactor:
Gândul
Gaddafi amenință cu comiterea de atentate în Europa, ca răspuns la campania NATO din Libia
Liderul libian, Muammar Gaddafi, a amenințat, vineri, că va trimite sute de "martiri" pentru a comite atacuri în Europa, ca răzbunare pentru campania militară NATO împotriva regimului de la Tripoli, relatează The Guardian, în ediția online de sâmbătă.

Liderul libian, Muammar Gaddafi, a amenințat, vineri, că vatrimite sute de „martiri” pentru a comite atacuri în Europa, carăzbunare pentru campania militară NATO împotriva regimului de laTripoli, relatează The Guardian, în ediția online de sâmbătă.

„Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Vă spun că estevorba despre (principiul) ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”,a spus el, într-un discurs difuzat de televiziunea libiană.

Gaddafi a afirmat că Sicilia, Insulele Canare și alte insule dinMediterana, precum și Andaluzia au fost teritorii arabe, caretrebuie eliberate.

Liderul libian, ale cărui trupe luptă împotriva insurgențilorcare se apropie de Tripoli, a susținut discursul în fața a 50.000de persoane, adunate în orașul Sabha, la 750 de kilometri sud deTripoli.

„NATO, vei regreta, atunci când războiul se va muta în Europa”,a spus el. „Poporul libian nu are nici o problemă, puterilecoloniale sunt cele care au o problemă. Vor să controleze petrolulnostru. Sunt geloase pentru că Dumnezeu ne-a dat nouă darulpetrolului”, a adăugat Gaddafi.

Alexandra Fusoi, [email protected]

Inchide