Marian Marinescu, bărbatul care și-a ucis soția și fiica în Franța, a fost pus în LIBERTATE / Motivul pentru care a stat în închisoare doar trei ani

Marian Marinescu, bărbatul care și-a ucis soția și fiica în Franța, a fost pus în LIBERTATE / Motivul pentru care a stat în închisoare doar trei ani
Michèle și Christine Marinescu fuseseră moarte înjunghiate în vila lor din Sassenage la 6 ianuarie 1993. Foto ledauphine.com
Publicat: 25/04/2024, 15:01

Marian Marinescu, bărbatul care şi-a ucis soţia şi fiica în Franţa, în 1993, a fost pus în libertate sub supraveghere. El a fost trimis în spatele gratiilor abia după 28 de ani de la comiterea faptei și a stat în închisoare doar doi ani. El susține în continuare că este nevinovat.

Marian Marinescu, un bărbat de origine română acuzat că și-a ucis soția și fiica, a fost pus în „libertate supraveghetată”. Faptele au fost comise în 1993, iar bărbatul a fost pus sub acuzare pentru crimă abia în 2021.

„Marian Marinescu, acuzat de uciderea soţiei şi a fiicei sale (şi de violarea acesteia din urmă) în ianuarie 1993, a fost eliberat astăzi în regim de libertate supravegheată”, a declarat miercuri într-un comunicat avocatul surorii şi mătuşii victimelor, Hervé Gerbi.

Avocatul suspectului, François Saint-Pierre, a confirmat pentru AFP că septuagenarul, aflat în închisoare din iunie 2021 şi care îşi susţine în continuare nevinovăţia, a fost eliberat.

„Timp de mai multe luni, camera de instrucţie din Isère a dezbătut în mod repetat durata de detenţie a domnului Marinescu în cadrul anchetei, care a luat o nouă turnură în iunie 2021, odată cu identificarea ADN-ului septuagenarului pe hainele victimelor. Prin urmare, părţile civile nu sunt nici surprinse, nici şocate de această eliberare sub constrângere”, a comentatat avocatul Herve Gerbi, citat de Observator News.

Dublul asasinat, elucidat după 28 de ani

La 28 de ani de la crima sângeroasă, poliția l-a arestat pe Marian Marinescu, soțul lui Michèle și tatăl micuței Christine.

La 7 ianuarie 1993, poliția a descoperit cadavrele neînsuflețite ale lui Michèle Marinescu și ale fiicei sale, ambele înjunghiate până la moarte.

Marian Marinescu a spus la acea vreme că era în vacanță în România cu al doilea copil al cuplului. De la acea dată, anchetatorii au înmulțit audierile și au cercetat vila în care a avut loc crima. De-a lungul timpului, au fost lansate mai multe apeluri care vizau martorii de către magistrații  care se ocupă de caz, inclusiv într-o celebră emisiune de televiziune, ”Martorul nr. 1” a lui Jacques Pradel, în 1995.

Cercetările, reluate în 2018

În 2018, poliţia a reluat dosarul de la zero, făcând noi cercetări care-l vizau și pe Marian Marinescu.

Marian Marinescu fusese interogat și în cadrul primelor investigații, fiind considerat suspect, pentru că cei doi soţi, care lucrau împreună într-o firmă de electronică, aveau probleme în cuplu.

La momentul producerii dublei crime, Marian Marinescu avea 44 de ani şi un alibi ce nu putea fi atacat.

Ce alibi avea românul

În urma unor noi verificări, poliţiştii francezi au descoperit că Marinescu fusese într-adevăr în România, dar înainte şi după producerea crimelor. În mod aparent, ar fi avut timp să facă dus-întors drumul dintre domiciliul său din Franţa şi România.

Pe de altă parte, informații noi au fost furnizate de progresul înregistrat în tehnica de analiză a ADN-ului probelor prelevate.

Analizând urmele de spermă de pe pantalonii fetiţei, testul genetic făcut la începutul acestui an a demonstrat, fără echivoc, că au ADN-ul lui Marian Marinescu.

Bărbatul, astăzi în vârstă de 75 de ani, a fost arestat în iunie 2021 și a spus că „nu-şi aminteşte” să fi comis cele două crime. În faţa anchetatorilor el nu a mai făcut nicio altă declaraţie.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...