OSAMA BIN LADEN, UCIS. Un pakistanez a anunțat pe Twitter, FĂRĂ SĂ ȘTIE, OPERAȚIUNEA SECRETĂ împotriva lui BIN LADEN. „Pleacă, elicopterule, înainte să scot pliciul de muște”

Redactor:
Mihai Schiau
OSAMA BIN LADEN, UCIS. Un pakistanez a anunțat pe Twitter, FĂRĂ SĂ ȘTIE, OPERAȚIUNEA SECRETĂ împotriva lui BIN LADEN. „Pleacă, elicopterule, înainte să scot pliciul de muște”
Un bărbat din Abbottabad, orașul unde a fost omorât Osama bin Laden, a prezentat live atacul pe Twitter, fără să știe.

Un bărbat din Abbottabad, orașul unde a fost omorât Osama binLaden, a prezentat live atacul pe Twitter, fără să știe, scrie WallStreet Journal.

„Este un eveniment rar ca elicopterele să survoleze zona la ora1 noaptea”, scrie în primul mesaj Sohaib Athar, un consultant ITcare pe rețeaua de microblogging folosește pseudonimul „ReallyVirtual„.

Totuși, Athar nu a realizat importanța evenimentelor, iarurmătorul său tweet (mesaj pe Twitter) a fost: „Pleacă,elicopterule, înainte să scot pliciul meu gigantic de muște”. Pestecâteva minute, a revenit: „Tocmai a avut loc o puternică explozie,care a zguduit ferestrele. Sper că nu este începutul unui lucrurău”. După câteva minute, când nu s-au mai auzit elicopterele,Athar a scris: „Se pare că pliciul meu gigantic a fost defolos!”.

Aceste mesaje au fost urmate de o discuție despre ce s-aîntâmplat. „Puținii oameni treji la ora aceasta din noapte spun căunul dintre elicoptere nu era pakistanez. Din moment ce talibaniiprobabil nu au elicoptere, situația se complică”, scriaconsultantul IT.

În următoarele două ore, Athar a vorbit cu mai mulți pakistaneziși a aflat că un avion se prăbușise. „Acum, trebuie să-i cer scuzepilotului avionului, pentru mesajele mele anterioare”, s-a scuzatpakistanezul, pentru mesajele cu „pliciul”.

Când s-a trezit de dimineață, a postat următorul tweet: „Zvonuriinteresante în Abbottabad, un oraș fără prea multe evenimente deobicei”. Ulterior, și-a dat seama ce se întâmplase cu adevărat:”Cred că elicopterul prăbușit și mesajul președintelui Obama (n.r.că Osama bin Laden e mort) sunt conectate”.

Mesajul era însoțit de un smiley (față stilizată) care oftează.Motivul tristeții a fost dezvăluit în următorul tweet: „Cred căAbbottabad va deveni la fel de aglomerat ca Lahore (n.r. al doileaoraș ca mărime din Pakistan), pe care l-am părăsit pentru a regăsiaici liniștea și pacea”. Apoi, Sohaib a retransmis un tweet careconfirma uciderea lui bin Laden.

Comununitatea Twitter l-a descoperit pe bărbatul care a datprimul vestea morții lui bin Laden, fără să știe, iar mii deutilizatori l-au adăugat în lista lor. „Oh, acum sunt omul care atransmis live raidul asupra lui Osama, fără să știu”, sună un tweetal lui Sohaib, din urmă cu doar câteva ore. Din câte se pare,bărbatul a fost „bombardat” cu mesaje din partea urmăritorilor,care i-au blocat contul de mail. Sohaib și-a cerut scuze pentru cănu le poate răspunde tuturor.

Pakistanezul s-a înregistrat pe Twitter în mai 2007 și avea înjur de 750 de urmăritori până ieri. Acum, are în jur de 13.000.

Inchide