Patriarhul Rusiei, Kirill, mesaj controversat adresat femeilor care vor să facă avort: „Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii”

Publicat: 14 05. 2021, 10:55
Patriarhul Rusiei, Kirill. Sursa foto: Shutterstock

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a făcut apel la femeile din această țară să evite să facă avort, ci mai degrabă să nască și să „dea” copilul Bisericii Ortodoxe.

El promite că instituția pe care o conduce va face tot posibilul pentru a le asigura un viitor acelor copii, informează Adevărul.

„Dă naștere copilului și dă-ni-l nouă, Bisericii, iar noi vom face tot ce putem pentru a-l crește și a-l pune pe picioare”, a declarat Patriarhul Kirill.

Patriarhul Kirill vrea să lupte împotriva scăderii populației Rusiei

Cu propunerea aceasta, patriarhul dorește să lupte împotriva crizei demografice cu care se confruntă Rusia în ultima perioadă, țara înregistrând o scădere record a populației.

Kirill spune că o modalitate pentru ca populația țării să crească este reducerea numărului de avorturi.

Acesta spune că Biserica Ortodoxă a înființat 77 de centre de criză pentru femeile însărcinate aflate în dificultate.

Vladimir Putin a anunțat și el măsuri de încurajare a natalității

Recent, președintele țării, Vladimir Putin, a prezentat o serie de scheme de sprijin prin care statul va oferi ajutoare financiare familiilor care se confruntă cu dificultăți financiare.

Putin spune că veniturile mici reprezintă un obstacol în calea creșterii numărului de nașteri la nivel național.

Populația Rusiei a scăzut cu peste jumătate de milion pe parcursul unui an, cea mai mare scădere înregistrată de la mijlocul anilor 2000, potrivit datelor oficiale.

Potrivit unor estimări, țara avea 146.238.185 de locuitori la data de 1 ianuarie 2021, potrivit Rosstat, institutul de statistică de la Moscova.

Rusia a înregistrat un declin demografic aproape permanent de la prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991, mai ales din cauza situației economice precare a cetățenilor obișnuiți.

În paralel, însă, s-a înregistrat și o scădere a numărului de avorturi. Astfel, în timp ce în anul 1992, după prăbușirea Uniunii Sovietice, țara înregistra 3,5 milioane de avorturi, numărul acestora a ajuns la aproximativ 500.000 în 2020.