• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Producătorul seriei animate „Pompierul Sam” a fost reținut pe un aeroport din Londra

David Jones, creatorul seriei animate "Pompierul Sam", a fost acuzat de rasism.

David Jones, creatorul seriei animate „Pompierul Sam”, a fost reținut pe aeroportul Gatwick din Londra, pe motiv că ar fi făcut o remarcă necuvenită legată de vestimentația unei pasagere de religie musulmană, scrie Daily Mail.

Creatorul seriei animate se pregătea să zboare împreună cu cele două fiice ale sale spre Portugalia, când a fost oprit de angajații de la British Airways. Cele două fete ale sale trecuseră de poartă, iar după ele a urmat la rând o femeie de religie musulmană cu fața acoperită aproape în totalitate, care a trecut cu ușurință de punctul de control.

Când a venit rândul lui David Jones să treacă, angajații aeroportului au început să-i analizeze în detaliu bagajele, accesoriile, și l-au pus să-și dea jos eșarfa de la gât. Acest lucru l-a enervat pe Jones și l-a făcut să exclame în gura mare: „Dar dacă aveam o eșarfă pe față, precum femeia de dinaintea mea? Ea cum a putut să treacă de control cu fața acoperită?”.

David Jones, producătorul seriei animate „Pompierul Sam”

David Jones a fost oprit de cealaltă parte a punctului de control și a fost poftit la o discuție care a durat mai bine de o oră. Un angajat de la pază, un manager de la British Airways și un polițist au încercat să-l convingă să-și ceară scuze față de femeia de religie islamică. În tot acest timp fiicele lui așteptau ca el să li se alăture pentru îmbarcare, îngrijorate de ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

Producătorului seriei animate i s-a adus acuzația de rasism. Angajații de la serviciul de pază au spus că femeia s-a simțit profund lezată de spusele lui David Jones.

David Jones, fost pompier de meserie, spune că ceea ce i s-a întâmplat la Londra îi amintește de scenele din romanul „1984”, al lui George Orwel. El o solicitat să fie arestat de către polițiști, dacă într-adevăr ceea ce a făcut este atât de grav. Polițistul a încercat să-i explice că timpurile în care trăim sunt diferite și că anumite lucruri nu trebuie spuse.

În cele din urmă Jones a fost eliberat și și-a dus la bun sfârșit călătoria alături de fiicele sale. El spune că va depune o plângere împotriva aeroportului și a companiei aeriene.

Seria animată „Pompierul Sam” a fost produsă de David Jones și de colegul său Dave Giggell, tot pompier de profesie. Ideea le-a venit în timp ce lucrau împreună la Unitatea Clerkenwell din Londra.

Inchide