Rugăciunea unui rabin din Israel: „Distruge, Doamne, Iranul, rade-l de pe fața pământului”

Redactor:
Alina Matis
Rugăciunea unui rabin din Israel: „Distruge, Doamne, Iranul, rade-l de pe fața pământului”

Rabinul Ovadia Yosef, liderul spiritual al ultraortodocșilor israelieni Shas, l-a rugat pe Dumnezeu, în predica lui săptămânală de sâmbătă seara, să „radă Iranul de pe fața pământului” și să distrugă și gruparea Hezbollah, informează Jerusalem Post.

Aceasta este a doua oară consecutiv când Yosef vorbește despre programul nuclear iranian în predica lui. Rugăciunile au loc după ce liderul Shas a fost „informat” despre „problema iraniană” de către consilierul național pentru securitate Yaakov Amidror, în contextul intensificării eforturilor premierului Benjamin Netanyahu de a obține sprijin pentru un atac împotriva Iranului, explică jurnaliștii israelieni.

„Când spunem că dușmanii și cei care ne urăsc trebuie să dispară, ne gândim la regimul iranian, la acei oameni malefici care amenință Israelul. Doamne, distruge-i, omoară-i!”, a strigat rabinul, la care mulțimea a răspuns printr-un „amin”.

„Distruge, Doamne, Iranul, șterge-l de pe fața pământului!”, a adăugat liderul spiritual.

Până acum, Eli Yishai, liderul politic al Shas, care ocupă și funcția de ministru de Interne, s-a opus unui atac unilateral – deci fără Statele Unite – al Israelului împotriva Iranului, o poziție care se crede că a fost impusă de rabinul Yosef, cel care ia toate deciziile importante ale partidului.

Scenariul unei manevre militare a Israelului împotriva programului nuclear iranian este tot mai des vehiculat în presa din statul evreu, unele surse susținând că atacul ar putea avea loc înaintea alegerilor prezidențiale americane din 6 noiembrie.

 

Inchide