Ahmadinejad: „Israelul este o TUMOARE CANCEROASĂ” care trebuie să DISPARĂ

Ahmadinejad: „Israelul este o TUMOARE CANCEROASĂ” care trebuie să DISPARĂ
"În curând vom pune capăt..."

Președintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat, vineri, că „tumoarea canceroasă care este Israelul” va dispărea, conform unui discurs rostit cu ocazia Zilei Ierusalimului, declarațiile fiind condamnate cu vehemență de Statele Unite și Franța, informează AFP.

„Regimul sionist este o tumoare canceroasă. (…) Țările din regiune vor pune capăt, în curând, prezenței uzurpatorilor sioniști pe teritoriul Palestinei”, a declarat Ahmadinejad.

„Occidentalii spun că vor un nou Orient Mijlociu; și noi vrem un nou Orient Mijlociu, unul în care să nu mai existe urme de sioniști”, a continuat Ahmadinejad.

„Sioniștii trebuie să plece și dominația americană asupra lumii se va încheia”, a încheiat președintele iranian, în timp ce mulțimea scanda „moarte Israelului!” și „moarte Americii!”.

Casa Albă a catalogat declarațiile lui Ahmadinejad drept „șocante și odioase”, condamnându-le cu vehemență. La rândul său, Franța a subliniat că afirmațiile liderului iranian sunt „calomnioase” și „total inacceptabile”.

Liderul suprem iranian a amenințat și el Israelul cu „dispariția”

Israelul este o „excrescență” artificială în Orientul Mijlociu, menit să dispară, a apreciat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, înaintea manifestațiilor prevăzute pentru vineri, denunțând statul evreu, relatează AFP.

„Această excrescență sionistă artificială va dispărea din peisaj”, a declarat ayatollahul Khamenei într-un discurs rostit miercuri seara.

Manifestațiile de vineri vor fi „o lovitură dură pentru dușmanii islamului și Palestinei”, a promis acesta, adăugând că Iranul consideră susținerea cauzei palestiniene drept o „datorie religioasă”.

Liderul suprem iranian a prezis de altfel că „steaua speranței”, care a strălucit deasupra Iranului în timpul revoluției islamice și a războiului împotriva Irakului (1980-1988), va străluci și deasupra Palestinei și că „pământul islamic” va reveni pentru totdeauna națiunii palestiniene.

„Ziua Qods” (Ierusalim, în limba arabă), organizată în fiecare an de la revoluția islamică din 1979 în ultima vineri a Ramadanului, va fi celebrată în acest an pe fondul tensiunilor dintre Iran și Israel.

Statul evreu, singura putere nucleară din regiune, consideră că existența sa este amenințată dacă Iranul se va dota cu bomba atomică. În pofida dezmințirilor iraniene, statele occidentale și Israelul acuză Teheranul că disimulează un plan militar prin programul său nuclear așa-zis civil.

Inchide