Rusul care a urcat pe o scenă cu craniul unui luptător ucrainean din Batalionul Azov, ASASINAT

Rusul care a urcat pe o scenă cu craniul unui luptător ucrainean din Batalionul Azov, ASASINAT
Rusul care a urcat pe o scenă cu craniul unui luptător ucrainean din Batalionul Azov, ASASINAT / Sursa FOTO: screenshot Twitter
Publicat: 08/02/2023, 15:29

Unul dintre cei mai cunoscuți comandanți ai trupelor de ocupație ruse din regiunea Donbas a fost asasinat. Igor Mangușev s-a făcut cunoscut după ce, cu luni în urmă, a urcat pe o scenă ținând într-o mână capul unui luptător din Batalionul Azov, ucis în bătălia de la Azovstal.

Mangușev era comandantul unei unități din Miliția autoproclamatei Republici Populare Lugansk.

„A fost asasinat”

El a murit din cauza unei răni la cap „suferite în circumstanțe necunoscute”, după cum a transmis agenția RIA Novosti. Soția, Tatiana Azarevici, insistă, însă, că Igor a fost asasinat, fiind victima unei execuții comandate.

Akim Apachev, un luptător apropiat de Igor Mangușev, a povestit în presa rusă că prietenul său a fost împușcat în cap. „N-a avut nicio șansă”, a spus Apachev. Potrivit acestuia, cazul este acum pe masa Comitetului de Investigații al Federației Ruse, „dar datele din dosar sunt clare, se știe și cine a comis crima”.

Presa moscovită transmite că sâmbătă noapte, în jurul orei 00:30, Igor Mangușev a fost dus la Secția Neurochirurgie a spitaluliui din Kadiivka, regiunea Lugansk, având „o rană de glonț la cap”.

Din câte se pare, asupra lui s-a tras de la distanță mică, arma fiind una cu țeavă scurtă.

Igor Mangușev: „Să ardă-n iad. N-a avut noroc”

Mangușev era printre „vedetele” trupelor ruse, statut câștigat după ce a fost filmat pe o scenă, la un eveniment, ținând într-o mână craniul unui ucrainean din Batalionul Azov, ucis în bătălia dată la Azovstal, lângă Mariupol.

„Noi suntem în viață, dar acesta deja a murit. Să ardă-n iad! N-a avut noroc. Nu suntem în război împotriva unor persoane din carne și oase, ci împotriva unei idei. Ideea unui stat ucrainean anti-Rusia. Nu poate exista pace! Trebuie să dezucrainizăm Ucraina, trebuie să ne returnăm pământurile noastre rusești!” – Igor Mangușev

La un moment, dat, întrebat de cineva din public dacă sigur acel craniu aparține unui soldat ucrainean, Mangușev a răspuns: „Sigur nu e un civil, chiar noi l-am omorât. Cred că a înțeles ce înseamnă Rusia și lumea rusească”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase