SUA: Un câine și-a împușcat mortal stăpânul. Patrupedul a apăsat din greșeală pe o pușcă aflată pe bancheta din spate a camionului în care era alături de bărbat

SUA: Un câine și-a împușcat mortal stăpânul. Patrupedul a apăsat din greșeală pe o pușcă aflată pe bancheta din spate a camionului în care era alături de bărbat
FOTO cu caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 25/01/2023, 14:42

Un bărbat din America a fost ucis de propriul său câine. Patrupedul a apăsat din greșeală pe o pușcă aflată pe bancheta din spate a camionului în care era alături de stăpânul său.

Un bărbat a fost ucis în timp ce călătorea spre o partidă de vânătoare, în Kansas, de către propriul său câine care a călcat pe o pușcă, a anunțat biroul șerifului din Sumner County.

Conform sursei citate, Joseph Austin Smith, în vârstă de 30 de ani, din Wichita, a fost împușcat în spate, în interiorul unei camionete.

Biroul șerifului a transmis că echipele au ajuns la fața locului în câteva minute după apelul la 911 și l-au găsit pe Smith pe scaunul pasagerului din față al camionului. Bărbatul a murit în cele din urmă din cauza rănii împușcate.

Câinele se afla pe bancheta din spate a mașinii, lângă uneltele de vânătoare – inclusiv pușca – și a călcat, din greșeală, pe pistol, potrivit poliției. Ancheta este în curs, a transmis poliția.

Nu este clar dacă în camion se mai afla cineva în acel moment, conform CBS News.

Accidente similare au mai avut loc în trecut

Incidente similare au mai avut loc în ultimii ani.

În weekendul de Ziua Recunoștinței din 2022, un proaspăt tată în vârstă de 32 de ani și vânător din Turcia, Ozgur Gevrekoglu, a fost împușcat și ucis când își punea câinele pe bancheta din spate a camionetei, potrivit ziarului Middle East Eye. Laba câinelui a atins pușca încărcată, a descărcat arma și l-a ucis pe Gevrekoglu de la mică distanță, conform informațiilor furnizate de ziar.

În 2017, un vânător de fazani din Iowa a fost împușcat și rănit accidental când un câine a călcat pe apărătoarea trăgaciului puștii și arma s-a descărcat. Ken Lonneman, un ofițer de conservare al Departamentului de Resurse Naturale din Iowa, a declarat la vremea respectivă pentru CBS News că patru vânători și doi câini căutau păsările de vânat când unul dintre vânători a pus o pușcă încărcată pe pământ.

Și în 2018, un bărbat din New Mexico a fost împușcat de câinele său. Bărbatul a spus că stătea în camionetă, cu pușca pe bancheta din spate, când laba lui Charlie a apăsat trăgaci. Glonțul a trecut prin scaunul șoferului și a lovit spatele bărbatului, rupându-i câteva coaste și spărgându-i clavicula.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase