Cenzură fără precedent a membrilor societății civile, în Consiliul Superior al Magistraturii

Publicat: 23 02. 2021, 21:59
Actualizat: 23 02. 2021, 23:02
Sursa FOTO: infoCSM

Pentru prima data, Secția pentru Judecători a cenzurat participarea reprezentanților societății civile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, la lucrările ședinței Comisiei nr. 1 legislație și cooperare instituțională, din data de 23 februarie 2021, s-a refuzat deschiderea lucrărilor, până când cei doi membri aleși nu au părăsit ședința.

Cei doi reprezentanți ai societății civile au participat la ședințele pregătitoare ale Consiliului și au susținut și apărat constant interesele instanțelor, conduită membrilor Secției pentru Judecători de astăzi fiind una fără precedent.

Este vorba de Victor Alistar și Romeu Chelariu, care – prin intermediul unui comunicat de presă au explicat ce s-a întâmplat la ședința de astăzi:

Într-o anexă este prezentat și cadrul legal nerespectat prin gestul de cenzurare a participării la ședința de astăzi a celor doi reprezentanți ai societății civile din CSM:

Deputat PNL, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. E acuzat că a cerut unei persoane 500.000 de lei, pentru a o numi șef la „Apele Române”

Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă de procurorii DNA. Deputatul ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), pentru care a cerut 500.000 de lei.

Procurorii DNA au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a deputatului Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pentru trafic de influenţă. Deputatul ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Române să fie numită o anumită persoană.

Firma „secretă” din Ministerul Economiei, contracte pe bandă rulantă cu statul român: „Am avut punctaj. E ca la orice licitație!” Peste 50 de contracte câștigate și 6 milioane € (EXCLUSIV)

Afaceri bănoase pentru firme abonate la contractele cu statul român ies la iveală asemenea ciupercilor care apar după ploaie. Nu mai vorbim doar despre controlul angajărilor la instituții publice, ci și de controlul achizițiilor publice. E și cazul mecanismului de achiziții înrădăcinat în interiorul Ministerului Economiei, pe care proaspătul ministru Claudiu Năsui l-a scos de curând la suprafață.

Firmele abonate la Ministerul Economiei

Într-un demers fără precedent, actualul ministru a ”desecretizat” toate contractele mai mari de 5.000 de euro pe care instituția le-a atribuit unor entități private. Câștigătorul la ”pușculița publică” este o firmă cu cinci angajați, care își are sediul în cel mai bogat sector al Capitalei.