Ce surprize aduce Cerbul de Aur 2019. Laura Bretan și Ester Peony vor susține împreună un moment pe scena festivalului

Ce surprize aduce Cerbul de Aur 2019. Laura Bretan și Ester Peony vor susține împreună un moment pe scena festivalului
PANDEMIE. Cerbul de Aur 2020, anulat / Sursă Foto: Cerbul de aur
Publicat: 18/08/2019, 14:23

Televiziunea Romană reunește pe scena Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019 trei artiști îndrăgiți de public Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye.

În premieră, pe 22 august, Laura, Ester și Olivier vor susține un moment special la Cerbul de Aur. Dacă pentru cele două artiste este prima prezență la Festivalul din Piața Sfatului, pentru Olivier este a doua oară când urcă pe scena de la Brașov, după ce anul trecut a câștigat premiul I și premiul publicului.

„Sunt foarte încântat să fiu din nou pe scena Cerbului. Este o mare șansă să fiu pentru a doua oară aici. În acest an, va fi o experiență nouă, voi descoperi noi concurenți. Sunt foarte fericit să cânt cu și pentru publicul din Brașov și pentru telespectatori”, spune Olivier.

Drumurile muzicale ale celor trei tineri artiști s-au mai intersectat și în alte evenimente muzicale, dar este prima lor colaborare, concretizată într-un show inedit pe scena Cerbului de Aur. Totul, live, la Brașov, ca o dovadă a faptului că muzica ne unește!

„Voi apărea la Cerbul de Aur în show-uri inedite și cu un repertoriu surprinzător. E o onoare să cânt la Cerbul de Aur, atât în prima, cât și în ultima zi. Voi fi fericită să împărtășesc bucuria muzicii cu spectatorii din Piața Sfatului și cu telespectatorii din fața televizoarelor, prin intermediul Televiziunii Română”, mărturisește Laura. „Programele speciale la care voi participa presupun colaborarea cu artiști ca Esther și Olivier Kaye (în prima seară) sau Paula Seling, Gheorghe Zamfir, Vali Boghean Band și orchestra condusă de Nicolae Botgros (în ultima seara). Repertoriul prezentat rămâne să fie o surpriză!”, mai spune tânăra cântăreață.

„Îmi amintesc faptul că mă uitam la Cerbul de Aur, atunci când eram mică, și mereu îmi imaginam cum ar fi să cânt și eu pe o scenă atât de mare, unde au cântat cei mai mari artiști din România. Timpul a trecut, iar acum mă bucur enorm că am reușit, prin multă muncă și perseverență, să ajung la Cerb! Abia aștept să cânt alături de cea mai mare Orchestră din România și să cunosc acel sentiment unic. Ne vedem la Brașov!”, spune Ester Peony.

În show-ul de pe scena Cerbului de Aur 2019, Ester Peony va interpreta piesa „De-ai fi tu salcie la mal”, pregătită special pentru a onora muzica românească, iar Laura și Olivier vor cânta câte o melodie din repertoriul propriu. Apoi, vocile lor se vor uni și vor răsuna pentru prima dată împreună, alături de Big Band-ul Radio și Orchestra Operei din Brașov, sub conducerea dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.

Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi, pentru ca, după încheierea secțiunii de concurs, să intre pe scenă Ștefan Bănică, care anunță un recital plin de energie.

Festivalul Cerbul de Aur 2019 îi va aduce pe scena din Piața Sfatului pe Ronan Keating, Emeli Sandé, Ștefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere și evenimente adiacente. Cei 12 artiști din concurs vor performa în prima și a doua zi a Festivalului, joi și vineri, 22 și 23 august, pentru ca sâmbătă să fie anunțați câștigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august. Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziție mai multe categorii de bilete, cu prețuri începând de la 70 de lei.

Laura Bretan a fost finalistă „America’s Got Talent” din 2016, unde s-a clasat pe locul 6. S-a născut la Chicago și are o carieră de succes în întreaga lume. În același an, a câștigat „Românii au talent” și, de atunci, a susținut concerte în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Israel, Dubai și, evident, în România și USA. Pentru 2020 are invitații să cante în USA, Canada, Japonia, Republica Sud-Afircană, Elveția, Germania, Suedia, Norvegia etc. Încurajată de mama sa, Laura a început să cânte în biserică, la vârsta de numai 4 ani, iar la 5 ani începea să studieze pianul și să participe la concursuri muzicale, pe multe câștigându-le. A cântat în duet cu numeroși artiști internaționali, printre care se numără David Foster, Il Volo, Matteo Bocelli, The Tenors, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri și, cel mai recent, Michael Bolton, iar în finala Selecției Naționale Eurovision 2019 a ocupat primul loc la televoting.

Ester Peony are 25 de ani. Pe numele complet Ester Alexandra Crețu, ea și-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada. A început cursurile de canto jazz la 8 ani, iar patru ani mai târziu, când a revenit în țară, a început să studieze la „Dinu Lipatti” din Pitești. În 2013, se înscrie la Facultatea de Interpretare Muzicală din București. În următorii ani, compune pentru artiști precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy și Pepe. În 2015 lansează primul single din cariera – „Sub aripa ta” (feat. Vescan), iar un an mai târziu, în 2016, colaborează cu Phelipe și lanseaza single-ul și clipul „1000 de motive”, ce a generat aproape 3 milioane de vizualizari pe YouTube. La începutul anului 2018, lansează „Dig it”, un EP ce conține patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” și „Dig It”, iar cateva luni mai tarziu, compune, alături de Alexandru Șerbu și Ioana Victoria Badea, „On a Sunday”, piesă cu care a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2019.

Olivier Kaye este un artist belgian care adoră să cânte, să joace în musicaluri, iubește cărțile și mâncarea. Este cunoscut pentru participarea la Cerbul de Aur, ediția 2018, unde a câștigat premiul întâi. Olivier a fost, de asemenea, preferatul publicului de la Cerbul de Aur, conform sondajului online. Tânărul a ajuns să participe la competiție la îndemnul tatălui său, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, cântăreț care a câștigat Cerbul de Aur în 1968. Olivier a participat și la The Voice Belgia,în 2016, pentru ca un an mai târziu să fie văzut drept reprezentantul belgian la Eurovision 2017, la Kiev, însă competiția națională a fost adjudecată de Blanche. Belgianul a participat în Finala Selecției Naționale Eurovision 2019 piesa „Right Now”, compusă de Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir și Rasmus Bosse.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzică organizat în România și, în mod tradițional, la Brașov. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Brașov și Consiliul Județean Brașov, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România, anunță Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol din TVR.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului