De ce fac pensionarii la coadă la Facebook

Redactor:
Diana Marcu
De ce fac pensionarii la coadă la Facebook
Potrivit unui studiu recent, tot mai mulți navigatori trecuți de 55 de ani încearcă apele Facebookului și Twitterului, jumătate dintre ei fiind femei, care se conectează regulat la aceste site-uri

Potrivit unui studiu recent, tot mai mulți navigatori trecuți de55 de ani încearcă apele Facebookului și Twitterului, jumătatedintre ei fiind femei, care se conectează regulat la acestesite-uri, scrie Daily Mail.
Chiar și bunicii stau pe forumuri și descoperă ca acestea sunt decele mai multe ori cea mai bună modalitate de a păstra legătura cumembrii familiei, care sunt prea ocupați pentru o întâlnire față-nfață.
Mulți dintre surferii cu părul grizonat își caută pe Facebook sauTwitter sufletul pereche, în vreme ce o treime dintre utilizatoriide internet trecuți de 55 de ani spun că obișnuiesc să vizionezesite-uri precum You Tube pentru a vedea filmulețe gratis.

Potrivit studiului Mintel, realizat pe un eșantion de 2.000 devoluntari, o cincime dintre britanici care au vizitat rețelelesociale pentru prima dată în ultima lună sunt trecuți de 55 de ani.De altfel, se estimează că 100.000 de vârstnici s-au logat peFacebook, în premieră, în ultimul an. Și, ca o curiozitate, femeilesunt cele care accesează rețelele de socializare mai mult decâtbărbații.

O motivație există, susține Matt King, analist Mintel: „Femeileaccesează internetul din motive care țin de familie. Ele vor săafle ce-au mai făcut copiii și nepoții și să-i vadă în fotografii.Este o modalitate de a păstra legătura”, mai spuneconsultantul.

Ce mai caută seniorii pe internet? Informații despre origini. Unsfert dintre navigatorii trecuți de 55 de ani sunt interesați să-șifacă arborele genealogic, în vreme ce 5% dintre ei recunosc căfolosesc internetul din motive ce țin de romantism – își cautăperechea pe site-urile de întâlniri.

40% din surferii români trecuți de 60 de ani, interesațide turism

„Numărul vârstnicilor care folosesc internetul a explodat”, astaa spus profesor Vicki Hanson, la conferința World Wide Web de laMadrid, citată de AFP. Dacă în urmă cu cinci ani, navigau peinternet doar 26% dintre americanii cu vârste cuprinse între 70 și75 de ani, trei ani mai târziu procentul a crescut la 45%, conformstudiului american Pew Internet American Life Project. Iar trenduleste crescător și în Marea Britanie, potrivit lui Andrew Arch de laWorld Wide Web Consortium (W3C). În România sunt peste 450.000 deutilizatori de internet care au peste 55 de ani, conform datelorRefresh.ro.

O campanie de studii demografice derulată de trafic.ro relevă șipreferințele surferului român de peste 60 de ani – 40% dintre eivizualizează site-urile de turism. Instrumentele de navigare peinternet sunt cele clasice, respectiv desktopul, într-un procent de56%. Conform studiului, 20% dintre ei folosesc PDA-ul (smartphone)și 20% telefonul mobil. 87% dintre ei accesează zilnic internetul,folosind un calculator de acasă (70%).

Inchide