JAMES BOND suferă de alcoolism CRONIC și are nevoie de ajutor specializat

Publicat: 11/12/2018, 13:50

O analiză minuțioasă a celor 24 de filme din seria „JamesBond” realizată de un grup de medici neozeelandezi a dezvăluit faptul că agentul 007 suferă de alcoolism cronic, iar serviciile secrete britanice, MI6, ar trebui să îi ofere ajutor specializat, potrivit The Telegraph.

„Există dovezi puternice și consistente că JamesBondsuferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul «sever» al spectrului acestei tulburări”, se arată în studiul cercetătorilor de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia.

În cele 24 de filme din seria „JamesBond”, personajul principal a consumat 109 băuturi, în medie, 4,5 în fiecare peliculă.

Recordul l-a stabilit în „Quantum of Solace: Partea lui de consolare”, lansat în 2008, când personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unități de alcool, cantitatea putând să îi fie fatală.

Consumul de alcool îl determină peBondsă aibă un comportament „riscant”, precum implicarea în bătăi, șofatul cu viteză mare și efortul fizic extrem.

Cercetătorii au analizat comportamentul lui JamesBondpe baza criteriilor din cea de-a cincea ediție a „The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” (Manualul statistic și de diagnosticare a tulburărilor mintale).

Așa cum este portretizat în filme,Bondse încadrează la cel puțin șase, posibil nouă criterii care caracterizează alcoolismul, fapt care se traduce printr-o tulburare „severă”.

Autorii studiului critică și angajatorul lui JamesBond, MI6, pentru că ar trebui să dea dovadă de mai multă „responsabilitate”.

„Conducerea MI6 trebuie să redefinească îndatoririle luiBondpentru a-i reduce nivelul de stres”, spun cercetătorii.

DacăBondar fi fost o persoană reală, el ar fi trebuit să fie sfătuit să caute ajutor specializat, inclusiv de către angajatorul său.

Cel de-al 25-lea film din franciza „JamesBond”, regizat de cineastul american Cary Fukunaga, al cincilea și ultimul în care va juca Daniel Craig, va fi lansat pe 8 noiembrie 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase