• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

O BIBLIE veche de 1.500 de ani aflată în posesia Turciei ar putea conține învățături necunoscute creștinilor până în prezent

O BIBLIE veche de 1.500 de ani aflată în posesia Turciei ar putea conține învățături necunoscute creștinilor până în prezent
Potrivit PROFEȚIEI FIUL LUI DUMNEZEU ESTE...

Vaticanul ar fi înaintat o cerere oficială de a reexamina o Biblie veche de 1.500 de ani, care a fost ținută în Turcia în ultimii 12 ani. Cartea ar conține învățăturile de început ale lui Isus Hristos, scrise cu litere aurite pe piele de animal în dialectul siriac, limba natală a fiului lui Dumnezeu, scrie Huffington Post.

Biblia ar fi fost confiscată în anul 2000 de la o bandă de contrabandiști care activau în zona mediteraneeană. Infractorii au fost prinși și acuzați de furt de antichități, săpături ilegale și posesie de explozibil.

În prezent manuscrisul este păstrat în siguranță, iar un ziar din Turcia susține că această carte ar putea fi o copie a Evangheliei lui Barnaba, un text controversat, interzis în trecut. Despre acesta se spune că ar fi o completare a evengheliilor existente, cele după Matei, Marcu, Luca și Ioan, în care Isus ar fi prevestit venirea profetului Mohamed.

Având în vedere că este un artefact religios de mare valoare culturală, chiar o copie a paginilor din această Biblie ar putea varia între trei și patru milioane de lire turcești, adică între 1,7 și 2,3 milioane de dolari.

Până în prezent nu a fost publicată nicio fotografie cu manuscrisul descoperit.

Inchide