Sean Penn a dat în judecată un regizor. Actorul a cerut daune de 10 milioane de dolari

Publicat: 23/09/2015, 14:52

Procesul, care a fost inițiat marți, la Tribunalul Superior din New York, a avut la bază un interviu pe care Lee Daniels, creatorul serialului „Empire”, l-a acordat recent publicației The Hollywood Reporter și în care a pronunțat numele actorului Sean Penn atunci când a vorbit despre un proces în care actorul Terrence Howard este acuzat de violență domestică.

În acel interviu, Lee Daniels a spus: „Terrence Howard nu a făcut nimic diferit de ceea ce au făcut Marlon Brando și Sean Penn și, dintr-o dată, unii spun că el este un fel de demon. Acesta este un semn al epocii – sau al rasei – care exprimă foarte bine momentul în care noi ne aflăm acum în America”.

În primul paragraf din plângerea oficială depusă de Sean Penn în instanță, prezentată în USA Today, se afirmă: „Datorită statutului de persoană publică pe care îl are Sean Penn, el a fost timp de mulți ani subiectul unor atacuri scandaloase, abuzive și lipsite de fundament”.

„Însă Sean Penn, la fel ca orice cetățean, are dreptul de a se apăra în instanță și nu va mai tolera astfel de comportamente nechibzuite și răuvoitoare din partea unor persoane care încearcă să se promoveze pe sine sau proiectele lor pe seama lui. Din acest motiv și din cauza declarațiilor defăimătoare făcute de Lee Daniels, Sean Penn va solicita daune financiare, pentru a-i descuraja pe Lee Daniels și alții ca el să mai inițieze astfel de acțiuni defăimătoare”, se afirmă în aceeași plângere a starului hollywoodian.

Același document explică și faptul că Terrence Howard „a recunoscut public” că a abuzat fizic mai multe femei.

„Lee Daniels pare că îi trece cu vederea lui Howard acest tip de comportament. Sean Penn, spre deosebire de Terrence Howard, nu a fost niciodată arestat, cu atât mai puțin condamnat, pentru violență domestică, iar fostele lui soții (inclusiv Madonna) pot să confirme acest fapt și să depună mărturie în instanță”, precizează același document.

Avocații actorului spun că declarațiile făcute de Lee Daniels i-au provocat lui Sean Penn „suferință și stres emoțional”, i-au afectat „credibilitatea și reputația”, dar și „viața personală, profesională și activitățile filantropice”.

Sean Penn a trecut prin două căsnicii – cu cântăreața Madonna, din 1985 până în 1989, și cu actrița Robin Wright, din 1996 până în 2010. Sean Penn are împreună cu fosta sa soție Robin Wright doi copii – Dylan, în vârstă de 23 de ani, și Hopper, în vârstă de 20 de ani. Recent, starul hollywoodian a avut o relație cu actrița sud-africană Charlize Theron, de care s-a despărțit însă în luna iunie.

Actorul american Terrence Howard, care s-a remarcat în filmul „Povești din L.A./ Crash”, premiat cu trei trofee Oscar în 2006, are o viață personală turbulentă și a divorțat în luna august de cea de-a treia soție. Starul american s-a remarcat în 2014 în primul sezon din „Empire”, un serial TV inspirat din universul industriei muzicale hip-hop, produs de Lee Daniels, în care joacă rolul patronului unei case de discuri, cu o viață profesională este profund afectată de scandalurile din viața de familie.

Lee Daniels, în vârstă de 55 de ani, a lucrat în domeniul sănătății, dar și ca agent în domeniul impresariatului artistic, înainte de a deveni regizor. El a fost producător al filmelor „Puterea dragostei/ Monster’s Ball”, pentru care Halle Berry a primit un Oscar, devenind astfel prima actriță afro-americană care a câștigat acest trofeu, și „Izbăvirea/ The Woodman”, care a fost proiectat la festivalurile Sundance și de la Cannes. Apoi, Lee Daniels a pășit în spatele camerei, regizând „Boxând cu umbra/ Shadowboxer” și aclamatul „Precious: După romanul «Push» de Sapphire/ Precious: Based on the Novel «Push» by Sapphire”, care a avut șase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA dă lovitura totală în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...