Zece obiceiuri NOCIVE de care ar trebui să scapi înainte să împlinești 30 de ani

Zece obiceiuri NOCIVE de care ar trebui să scapi înainte să împlinești 30 de ani
Publicat: 20/10/2018, 18:50

Apropierea vârstei de 30 de ani este momentul perfect pentru a te gândi și pentru a analiza cum te descurci la toate capitolele din viața ta pe care, poate, ai vrea să le îmbunățești, informează Business Insider.

Iată o listă a celor 10 obiceiuri dăunătoare de care trebuie să scapi înainte să împlinești 30 de ani.

Trăiești pentru weekend-uri

Cea mai bună modalitate de a opri acest lucru este să-ți planifici lucruri constructive pentru fiecare seară, potrivit lui Harry, editor de distribuție. Megan, manager de birou și coordonator HR, a adăugat: „Să-și faci un hobby potrivit. Este bine să faceți ceva în afara muncii și să socializați cu prietenii (…) în special fără a implica un calculator”.

Susții moda de consum

„Înainte de a împlini 30 de ani, am luat decizia de a nu mai cumpăra articole care susțin moda de consum”, a spus Laura, un ofițer de operațiuni din Londra. „Asta înseamnă că nu cumpăr de la Zara! Am renunțat deja la H&M și Primark. Ei spun că cele mai multe articole sunt purtate de doar șapte ori, asa că scopul meu este să cumpăr lucruri pe care le vei purta de multe ori chiar dacă costă mai mult”.

Crezi că fumatul ocazional este bun

Paul, care este în recrutare din Londra, a spus că fumatul ocazional a fost cel mai mare viciu la care a trebuit să renunțe înainte de a împlini vârsta de 30 de ani. Majoritatea oamenilor care se consideră fumători ocazionali nu dau așa mare importanță pentru că nu fumează în fiecare zi sau „fumează doar când beau”.

Nu ai o oră de culcare

Ali, redactor-șef, a spus: „Am fost vinovată de faptul că mergeam la culcare foarte târziu și la momente aleatorii, așa că încerc să-mi stabilesc o oră de culcare cu care să mă acomodez. Am observat o diferență în calitatea somnului”.

Îți omori toate plantele

Să-ți iei plante te face să te simți ca un adult responsabil, potrivit lui Ali. Dar dacă le vei cumpăra, ar trebui să te asiguri că le uzi și că le îngrijești cum trebuie, a spus ea.

Nu-ți schimbi lenjeriile de pat

„Să dormi într-un pat cu așternuturi proaspete este una dintre cele mai mari plăceri simple ale vieții”, a spus Harry. „Schimbarea lor în mod regulat te ajută să dormi mai bine și, mai presus de toate, este mai puțin grețos decât să le lași prea mult timp. O să-ți mulțumești pentru că ai făcut acest efort”.

Faci compromisuri când vine vorba de ceea ce meriți într-o relație

Lindsay, psiholog și reporter, a spus: „Să nu mai faci compromisuri în viața amoroasă, deoarece nu știi ce meriți, adică nu sta după cineva care în mod clar nu este suficient de interesat de tine”.

Faci lucruri pentru așa crezi că trebuie

Când vine vorba de petreceri sau alte evenimente sociale, Ali spune că nu merită să mergi doar pentru că simți că așa ar trebui. „Viața e prea scurtă pentru a-ți petrece timpul făcând lucruri pe care nu vrei să le faci, lecție pe care am învățat-o datorită cărții „The Life Changing Magic of Not Giving A F**k”, a spus ea.

Pui mai mare preț pe sănătatea fizică decât pe cea mintală

„Nu-ți pune sănătatea fizică înainte de cea mintală”, a spus Megan. „Dieta și exercițiile fizice ar trebui să te facă să te simți bine cu tine însuți, nu vinovat. Rutinele sunt minunate, dar trebuie să existe o balanță între felul în care te tratezi fizic și mental.

Nu petreci suficient timp cu părinții

„Poate fi ușor să devii” prea ocupat ” pentru a face planuri cu familia”, a spus Ali. „Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânești, îți dai seama că acesta este de fapt cel mai important lucru. Acest lucru poate fi la fel de simplu precum vorbitul la telefon de câteva ori pe săptămână, luarea mesei sau să petreceți un weekend împreună, atât cât de des poți. Prietenii vin și pleacă, dar familia ta va fi și trebuie să fie întotdeauna pe primul loc”.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase