Cum va fi vremea de Crăciun în România și în Europa. Unde se schiază, unde ninge și unde îți pregătești umbrela

Bucureștenii vor avea un Crăciun fără zăpadă, spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, care adaugă că în noaptea de Ajun va ninge slab în vestul, centrul și nordul țării

De joi la ora 14.00 până vineri dimineață va ninge în sudul și sud – estul țării, în zona litoralului urmând să se formeze polei, spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, care adaugă că în noaptea de Ajun va ninge slab în vestul, centrul și nordul țării. Nu și la București însă. gândul vă arată în continuare cum va fi vremea de sărbători în România și în Europa, dar și care este prognoza meteo pentru principalele stațiuni de schi din Austria, Germania și Italia.

„O să avem zăpadă, avem și azi în partea de nord și nord-est a țării, unde stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri”, a declarat pentru gândul Ion Sandu, directorul general al ANM.

De Crăciun, cerul va fi temporar noros. În nordul și centrul țării, precum și la munte vor cădea ninsori slabe, cu precădere în prima parte a zilei. Izolat, ar putea ninge și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -2 și 7 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat. „Regimul termic se va menține apropiat de cel normal”, a declarat pentru gândul meteorologul de serviciu. ,,La munte, va fi o atmosferă mai de iarnă, comparativ cu restul țării”, a adăugat meteorologul de serviciu al ANM. În zilele de 25 și 26 decembrie, e posibil să cadă câțiva fulgi, temperatura maximă putând atinge 2-4 grade, în timpul zilei.

De câtă zăpadă vor avea parte cei care vor schia de Crăciun în România

În orice caz, pe 26 și 27 decembrie va apărea soarele, iar cerul va fi în general senin. Pe 27 decembrie, temperatura maximă poate atinge și valori de 7 grade. În zonele joase, îndeosebi în cele de câmpie, revine ceața, acest fenomen fiind cauzat de creșterea presiunii atmosferice.

Pentru că nu vor fi schimbări meteorologice majore în zilele următoare (21-24 decembrie), grosimea stratului de zăpadă în principalele stațiuni montane se va menține la aceleași valori. Astfel, pe pârtiile din Predeal și Păltiniș, grosimea zăpezii este la această oră de 9 centimetri. La Sinaia, Semenic și Bâlea Lac, stratul de zăpadă este mult mai consistent, de peste 20 de centimetri. La Stâna de Vale s-au depus 30 de centimetri de zăpadă, iar la Bâlea Lac, 39 de centimetri.

Cum va fi vremea în stațiunile de schi din Europa

Cei care pleacă la schi în Bulgaria vor avea parte în următoare perioadă de temperaturi maxime de 4 grade Celsius și minime de -13 grade Celsius. Pe 23 decembrie, la Bansko se vor înregistra temperaturi maxime de 3 grade Celsius, iar viteza vântului va ajunge până la 10-15 km/h. În Ajunul Crăciunului, românii care vor schia în Bulgaria vor avea parte de cer senin, o temperatură maximă de 0 grade Celsius și de un vânt mai slab decât în ziua precedentă, de 5 km/h. În dimineața de Crăciun, sunt șanse să ningă, temperaturile maxime vor ajunge la trei grade Celsius, iar vântul va bate cu o viteză de până la 5 km/h. Pe 26 decembrie, cerul va fi parțial noros dimineața, iar maxima va ajunge la 1 grad Celsius, potrivit wunderground.com.

Românii care vor merge la ski în Austria, la Zel am See, or să aibă parte de o zi de 23 decembrie cețoasă, cel puțin dimineața, cu ninsoare și temperaturi de 2 grade Celsius. În Ajunul Crăciunului, există șanse să ningă, temperatura va fi demaximum 0 grade Celsius, iar viteza vântului va ajunge la 15 km/h. De Crăciun, cerul va fi înnorat, iar temperaturile vor ajunge la până la 0 grade Celsius. Pe 26 decembrie, vremea se va mai încălzi puțin, maxima ajungând la 2 grade Celsius.

La Baden Baden, în Germania, există riscul să plouă pe 23 decembrie, iar vântul va bate cu 10-15 km/h. Și de Ajun ar putea ploua și, în plus, peste stațiunea germană s-ar putea lăsa ceața. De Crăciun, cerul va fi înnorat, iar temperatura maximă va ajunge la 3 grade Celsius.

Cei care merg la schi în Italia, la Cortina d’Ampezzo, ar putea avea parte de ninsoare de Ajuns și de temperaturi de 0 grade Celsius. La fel și de Crăciun, în special dimineața.

Vremea în Europa

Potrivit site-ului Organizației Mondiale de Meteorologie, cerul de deasupra Vienei va fi înnorat pe 24 și 25 decembrie, iar temperaturile vor varia între 1 și 6 grade Celsius. La Innsbruck va ninge pe 24 decembrie, iar zilele de 25 și 26 decembrie vor fi frumoase și însorite. Pe 26 decembrie, cerul se va însenina, iar vremea va fi însorită. În ajunul Crăciunului va ploua la Roma, dar și la Berlin, în timp ce la Paris vremea va fi frumoasă.

Inchide