Cartelul din Carpați: Cum a devenit anonimul Beniamin Gonț proprietar al unui castel din Franța în numele primarului Vlad Oprea din Sinaia – Recorder

Publicat: 08/05/2024, 23:17
Actualizat: 09/05/2024, 07:46

Primarul Vlad Oprea, din Sinaia, restaurează un castel în Franța, în proximitatea Pirineilor. Proprietatea nu este a sa, este trecută, ca mai toată agoniseala sa de o viată, case, terenuri etc pe numele unui intermediar, în acest caz Beniamin Gonț, un tânăr anonim din Sinaia, publică Recorder, în exclusivitate.

Oprea este primarul PNL al Stațiunii Sinaia de 20 de ani. Deși discret, el face parte din miliardarii partidului, aplaudați la scenă deschisă de la președintele de serviciu al partidului, până la Iohannis.

Presa din Hexagon a scris ruina va fi transformată în hotel de lux „printr-o investiție masivă venită din partea unui grup de investitori români”. Zona nu are un potențial turistic formidabil, dar primarul din Sinaia nu se uită la bani.

Gonț este un nimeni nelipsit din preajma edilului, are câteva afaceri mărunte în Sinaia, favorizate de primărie. Dar apare ca proprietar al unui castel din Franța. De asemenea, el este perceput ca un personaj nelipsit din preajma lui Oprea, în campanie, la muncă, la saună. O remorcă, ștampilează vecinii și cunoscuții din Sinaia.

Recorder a descoperit că firma Privacons SRL, deținută în acte de mama octogenară a primarului, a încasat sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oameni de afaceri care au câștigat licitații importante în Sinaia sau au obținut autorizații de la primăria condusă de Vlad Oprea.

Banii lui Oprea vin din afacerile mamei sale

O poveste ale cărei ramificații se întind dincolo de granițele țării și ajung până la vârful PNL.

Recorder a adunat mai multe dovezi care arată că liderul așa-zisului grup de investitori și totodată omul care ia decizii cu privire la renovarea castelului este Vlad Oprea, primarul liberal al stațiunii Sinaia. Beniamin Gonț este, de fapt, o interfață a primarului.  Oprea și Gonț au o relație veche și foarte apropiată.

De unde vin banii pe care cei doi îi investesc în proprietăți imobiliare din vestul Europei? Pornind de la această întrebare, investigația Recorder arată că Vlad Oprea este mult mai mult decât un simplu primar de provincie, bucurându-se de susținerea unor figuri importante de la vârful PNL. Firma Privacons SRL, deținută în acte de mama octogenară a primarului, a încasat sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oameni de afaceri care au câștigat licitații importante în Sinaia sau au obținut autorizații de la primăria condusă de Vlad Oprea.

Bode, servit. Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Klaus Iohannis aplaudă

Vizat, de-a lungul timpului de mai multe denunțuri și anchete penale, Vlad Oprea a scăpat de fiecare dată de problemele cu legea. Edilul are o relație strânsă de prietenie cu Lucian Bode, fost ministru de Interne și actual secretar general al PNL. De asemenea, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și chiar președintele Klaus Iohannis au participat în ultimii ani la evenimente pe care liberalii le-au organizat la Sinaia, unde s-au pozat cu primarul Oprea și i-au lăudat activitatea.

Vlad Oprea i-a facilitat lui Lucian Bode construirea unei vile de vacanță la Sinaia, trecută pe numele fiului liderului PNL. Terenul pe care s-a ridicat această construcție a fost cumpărat de Lucian Bode de la sora primarului Oprea, la un preț cu mult sub cel al zonei.

Confruntat de Recorder, Lucian Bode a negat că vila de vacanță ar fi un favor făcut de primarul Oprea, dar a evitat să lămurească situația terenului cumpărat de la sora primarului și alegerea unui constructor apropiat de acesta. Bode a afirmat că, pentru ridicarea vilei, a ales un constructor pe care-l recomanda calitatea lucrărilor anterioare. Numai că firma Regal WGB Aianis, care apare drept constructor, are zero angajați, iar la domeniu de activitate scrie „restaurante și alimentație”. Totodată, firma e deținută de Beniamin Gonț, umbra primarului Oprea.

Primarul Vlad Oprea a refuzat orice dialog cu Recorder.

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Ungaria a pus interzis la frontieră. Șoferii români care nu pot trece granița. Toleranță zero
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Singurul oraș din România în competiția pentru titlul de Capitală Verde Europeană
×