Oprescu, înregistrat în timp ce regizează cu regii asfaltului „Operațiunea Gropaniada”

Redactor:
Maria Manoliu
Oprescu, înregistrat în timp ce regizează cu regii asfaltului „Operațiunea Gropaniada”
În spatele ușilor închise, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a dezvăluit "regilor asfaltului" o adevărată strategie de imagine ticluită pentru a da bine în presă.

În spatele ușilor închise, primarul general al Capitalei, SorinOprescu, le-a dezvăluit „regilor asfaltului” o adevărată strategiede imagine ticluită pentru a da bine în presă. Campania mediatică,botezată de Oprescu „gropaniada”, ar trebui să se desfășoare timpde o săptămână-zece zile, cu reflectoare, muncitori scoși înstradă, utilaje și gropi plombate pe principalele artere. Dinrecuzită nu trebuie să lipsească o listă de lucrări, pentru că,după cum a afirmat edilul, „nimic nu impresionează mai mult decâtdacă am în față lista cu toate străzile unde se începe lucrarea șiașa mai departe”. Asta reiese din înregistrarea discuției purtatede Sorin Oprescu cu reprezentanții firmelor de asfaltat, marți 15februarie, dată publicității de publicația online Hotnews.

În replică, primarul general Sorin Oprescu a spus că nu estevorba de nici o campanie de imagine și că nu se lasă intimidat deastfel de înregistrări. Potrivit Hotnews, Oprescu le-a cerutasfaltatorilor „haideți zilele astea să dăm un junghi, nu știu,cinci, șase, șapte zile pe arterele principale pe astea,Pieptănari, Paștele mă-sii. În felul ăsta pot să apăs și eu pebuton mai tare pentru ce am discutat cu voi data trecută. Să mailuăm mașinile că ne jucam: le luăm, le punem, le luăm, le punem. Nuse poate, nu ai cum, ăștia sunt nesimțiți. Orice ai face nu e bine.Da` mai dă-i în…”

„Vreau să dau un semnal că se face ceva”

Sorin Oprescu le-a spus asfaltatorilor că este informat că presapregătește o campanie pe tema gropilor din asfalt. „Vreau săscoatem din mintea ăstora care spun că nu se întamplă nimic înBucurești, pentru care administrația este mereu ticăloasă, că nu seocupă de problemele lor, care emisiune de emisiune se întreabă dacăai strâns zapada, de ce ai strâns-o sau cât costă milioanele deeuro pe care le dăm operatorilor. De parcă cineva bagă în buzunarulcuiva. Nu pot să fac singur această schimbare de imagine. De astaam nevoie de voi. Ei o să înceapă de astăzi, după câte sunt euinformat, o să înceapă să bată pe chestii- mixturile asfaltice carenu sunt făcute, nu au Ph-ul de 0,8 ci au Ph-ul de 0,4, că e micstratul de uzură cu jumătate de centimetru înmulțit cu atâțiakilometri, hoților, ne furați din banii publici. Nu avem acumtreabă că e PSD-ul sâmbătă, dacă participă sau nu participă șefulstatului la adunarea PD-L. Adică au băieții ce să toace. Acum eVanghelie, puterea lu Vanghelie, flacăra violet a lui Hrebenciuc.N-avem probleme acum, dar ei pregătesc și de partea asta nu mai ausubiecte. Acum, sincer vorbind, este un element de forță și vreausă dau un semnal că se face ceva”.

Plombarea străzilor cu muncitori în portocaliu și luminide fotograf

Pentru astuparea gropilor din asfalt, Oprescu le-a cerutreprezentanților firmelor de construcții să lucreze cu „câți oameniaveți dumneavoastră, să-i scoateți chiar în culoarea portocaliu.Îmbracă-i pe toți așa. Sunt constructori care nu mor de grijagropilor. Vă rog frumos,începând de astăzi, de la noapte, am orugăminte dacă se poate. Domnilor, cât costă o lumină de aia defotograf la fiecare lucrare, că au ăștia un chef să umble noaptea,băi frate, și nu știi unde umblă. Și apoi mai văd și ăia carelucrează ce fac. La Bellu erau niște triști cu căciulile trase pecap care frecau cimentul. Și îi dă la televiziune. Și-au luat-oatunci. Noroc că am fost acolo, că ei dezghețau cu apă caldăutilajele Apa Nova”.

O groapă se astupă cu 3.000 de euro

Oprescu le-a cerut „regilor asfaltului” să astupe gropile câtmai repede și în mod organizat.

„Problema mea este să facem gropile mai rapid. Poate o să-mispuneți că nu se poate, că sunt gropi adânci, om vedea. Să nerepezim pe gropile mari cu substanța asta minune, care ne dăsatisfacție și mie și dumneavoastră, ca mâine dimineață să putemmerge fără cazuri de aruncat mașina în aer, iar restul să o facețicu umplutura care știți dumneavoastră că ține. Cât ține,vine atreia întrebare? Ține cât ține, ține până la reabilitarea pe careîncepem să o facem în mod organizat, și asta se petrece tot în modorganizat”.

Oprescu a afirmat, marți seară, la o emisiune televizată, că înastuparea unei gropi cu substanța-minune se îngroapă 3.000 deeuro.

INFOOprescu: „Nu mă intimidează o înregistrare trunchiatăscoasă din context”

În replică la înregistrarea apărută, primarul Oprescu adeclarat: „Știu că pândesc de luni de zile dar nu mă intimidează cuo înregistrare trunchiată și scoasă din context. De altfel mareparte din ceea ce se prezintă ca fiind o mare dezvăluire am spus șiaseara într-o emisiune tv. Nu retrag nimic din ceea ce am spusacolo. Și nu este prima oară cand le spun. Da, am să continui să mălupt să aduc normalitatea in București. Sunt convins că nu i-ammulțumit pe toți cetățenii Bucureștiului dar nu mă voi opri aicipentru că am dreptate. Mai sunt multe de făcut. Unii își dorescsânge pe pereți. Nu vor avea asta de la mine”.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mirela Vaida, dezvăluiri de senzație din trecut. Cu ce se ocupa vedeta la 18 ani:...
×
Inchide