Primarul Sorin Oprescu spune că diametrala nord-sud a Capitalei va arăta ca „pișul boului”

Redactor:
Maria Manoliu
Primarul Sorin Oprescu spune că diametrala nord-sud a Capitalei va arăta ca „pișul boului”
Diametrala nord-sud va arăta, în zona Buzești-Vasile Pârvan, ca "pișul boului". Caracterizarea îi aparține primarului general al Capitalei.

Diametrala nord-sud va arăta, în zona Buzești-Vasile Pârvan, ca „pișul boului”. Caracterizarea îi aparține primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu și a fost făcută în cadrul unei emisiuni a postului RTV. În opinia sa, actuala formă a apărut în urma medierilor purtate de ministrul Elena Udrea între primarul general și reprezentanții societății civile care cereau protejarea Halei Matache și a clădirilor monument istoric. Astfel, noul traseu va ocoli Hala Matache.

„E o vorbă, câteodată, când omul vine beat acasă, se spune că merge ca pișul boului. Datorită gândirii adâncii a nu știu cărui ONG o să pun o pancartă cu: ‘Cetățeni, ocoliți ușor pe stânga’. Eu încă îmi fac probleme că proiectul tehnic pentru acest nou proiect nu este gata”. Proiectul inițial al diametralei nord-sud prevedea fie demolarea Halei Matche și reconstrucția ei pe un alt amplasament, fie mutarea ei câțiva zeci de metri mai în spate .

Șoseaua paralelă cu Hala Matache

În urma protestelor organizate, inclusiv la Bruxelles, de către 30 de ONG -uri membre ale Platformei pentru București, conflictul a fost mediat de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. În urma medierii, a rezultat un nou proiect care prevede ca șoseua să treca pe lângă Hala Matache, ceea ce va face să dispară sensul giratoriu dintre străzile Berzei, Mircea Vulcănescu și Gara de Nord, iar cinematograful Feroviar va trebui reconstruit.

„Din Vasile Pârvan până sus, în Știrbei Vodă, mergând către Vulcănescu și deschizând drumul către gară, putem într-adevăr să unim cu partea cealaltă, care vine din Griviței și să reconstruim ceea ce Ministerul Culturii mi-a spus foarte clar că se poate demola. E vorba de fostul cinematograf Feroviar”, a mai precizat primarul general, Sorin Oprescu.

După ce va fi gata noul proiect tehnic al zonei Buzești-Vasile Pârvan, Consiliul General al Municipiului București va trebui trebui să aprobe un nou Plan de Urbansim Zonal (PUZ). Acum lucrările de construcție sunt sistate, în zonă executându-se doar lucrări de conservare și punere în siguranță.

Sistarea lucrărilor a fost dispusă de către instanțele judecătorești, în urma proceselor intentate de Organizația „Salvați Bucureștiul!”

20 de minute de la Piața Victoriei la Piața Progresul

Șoseua care va lega Piața Victoriei de Piața Progresul, botezată și diametrala nord-sud, va avea o lungime 12,5 kilometri și va fi străbătută de șoferi în doar 20 de minute. Șoseaua este considerată de primarul Sorin Oprescu ca fiind „cea mai mare operațiune urbană”.

Traseul viitoarei autostrăzi începe din Piața Victoriei, trece pe străzile Buzești, Berzei, Mircea Vulcănescu, Calea Plevnei, Vasile Pârvan până la Podul Hașdeu, unde intră în subteran și iese în apropiere de Piața Coșbuc, continuă pe bulevardul Tudor Vladimirescu, Rahova și ajunge la Piața Progresu.

În tunelul lung de 800 de metri se va intra din dreptul Institutului Cantacuzino și se va ieși prin Bulevardul Uranus. Tunelul va fi săpat la o adâncime de 25 de metri Întreaga construcție va avea o lungime de 12, 5 kilometri, va avea două benzi de circulație pe sens, linie dublă de tramvai, piste pentru bicicliști, trotuare largi de trei metri și spații verzi. Lucrările de construcție au început anul trecut și ar trebui finalizate în 2012.

Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac și cum arată părinții lui Mihai Gâdea. Detaliul nebănuit despre familia directorului Antena3
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide