SEBASTIAN LĂZĂROIU, la INTERVIURILE GÂNDUL: BOC ar trebui declarat EROU. PDL pierde dacă nu-l realege. Plus: Geoană, un candidat mai bun la președinție decât Antonescu

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 23/04/2012, 22:59

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a fost invitatulLilianei Ruse, joi dimineață, la ora 9:00, la Interviurile”Gândul”. Interviul a fost transmis live pewww.gandul.info

Sebastian Lăzăroiu la InterviurileGândul – partea a-II-a

Sebastian Lăzăroiu la InterviurileGândul – partea a-III-a

Sebastian Lăzăroiu la InterviurileGândul – partea a-IV-a

Sebastian Lăzăroiu la InterviurileGândul – partea a-V-a

El a spus, ieri, la interviurile gândul, că ar fi o eroare caPDL să nu-l mai aleagă pe Emil Boc pentru un nou mandat la șefiapartidului, pentru că ar da senzația că se dezice de reformelepremierului.
„Cred că partidul n-ar trebui să arunce la gunoi ce-a făcut înacești doi ani Emil Boc ca premier, pentru că ce a făcut el capremier practic a făcut cu sprijinul politic al partidului. Legeaeducației, Codul penal, civil, Legea pensiilor, a salarizăriiunice, vorbim de legi fundamentale pentru modernizarea statului.Cred că partidul, dacă ar renunța într-un fel sau altul, vorbescdin punct de vedere politic, și nu vorbesc de Boc ca premier, ci calider important al PDL, dacă ar renunța și s-ar dezice de tot ces-a întâmplat, ar da impresia că Boc a făcut singur reformastatului și, eventual, cu președintele Traian Băsescu”, a spusLăzăroiu. În opinia sa, dacă Boc ar intra în lupta pentrupreședinția PDL și ar pierde, semnalul ar fi prost pentruelectoratul democrat-liberal: „Dacă Boc ar intra în competiție șiar pierde, semnalul pentru alegătorii, pentru bazinul PDL care emult mai larg decât 15 la sută ar fi «ne dezicem de tot ce am făcutîn acești doi ani». Și s-au făcut multe lucruri bune, pe care PDLtrebuie să și le asume”.

Premierul tehnocrat, după moțiunea decenzură

Consilierul prezidențial a apreciat că discuțiile desprepremierul tehnocrat sau politic vor fi reluate după dezbatereamoțiunii de cenzură care, în opinia sa, nu are șanse sătreacă.
Pentru perioada următoare s-ar putea să fie mai bună (varianta depremier tehnocrat – n.r.). Până la urmă a fost foarte greu, pentrucă nu puteai să ai tehnocrat cu ce am avut de făcut în ultimii doiani.
E foarte greu să ții o coaliție cu majoritate fragilă în Parlament.Aici ai nevoie de un premier politic. Acum lucrurile s-au mailiniștit și apar perspective de creștere economică, un optimismmoderat și atunci poți să ai un premier tehnocrat. Mai sunt multelucruri de făcut în zona economică. Ar fi indicat ca acest premiersă aibă minime competențe în zona economică, dar nu mai e oproblemă atât de mare chestiunea cu majoritatea. Codul Muncii eultimul hop pe care îl trece actuala coaliție, după care nu vor maiapărea chestiuni controversate sau grele, unde ai nevoie de unpremier politic care să negocieze între componentele coaliției”, aadăugat consilierul prezidențial.
Cât despre Boc, Lăzăroiu afirmă că trebuie declarat erou: „Cinereușește să echilibreze într-o perioadă atât de scurtă bugetul nucred că ar trebui să-și dea demisia din partid, ar trebui să fiedeclarat erou, după părerea mea, pentru că asta s-a întâmplat. Cusacrificii mari. În special premierul. Partidul nu a fost tocmaisolidar cu premierul, dar premierul a tras după el și, împreună cupreședintele, au tras tot poporul după ei, cu forță”.

Mesaj pentru Preda: „Varianta cu Boc primarul Clujului ejenantă”

Lăzăroiu s-a declarat împotriva propunerii lui Cristian Preda caEmil Boc să se recredibilizeze candidând la Primăria Clujului: „Nucred (în această variantă – n.r.) și mi se pare un pic jenant să-ispui omului care a făcut cinci-șase legi fundamentale pentruRomânia «du-te și candidează în nu știu ce colegiu sau la PrimăriaCluj și mai vorbim pe urmă». E un pic jenant, indiferent cine-ispune asta. Poate să fie Cristian Preda, partidul, și așa maideparte. Omul acesta a fost tăvălit de presă în ultimul an, călcatîn picioare de toată lumea, oamenii l-au înjurat, dar el a făcutlucruri bune”, a mai menționat Sebastian Lăzăroiu.

Geoană, cel mai bun prezidențiabil al USL

Conform consilierului prezidențial, Mircea Geoană ar avea maimult succes decât Crin Antonescu în calitate de candidat laPreședinție din partea Uniunii Social-Liberale: „Nu cred că astaîși dorește (Mircea Geoană – n.r.), să facă un nou partid mai bunca celelalte, ci dorește să-și creeze o platformă politică. Într-unfel, nu pot să nu-i dau dreptate domnului Geoană și să-i înțelegraționamentul. Totuși, este candidatul care a obținut milioane devoturi în 2009. În nicio țară din lume, un candidat care pierde cu49,7% nu este aruncat la gunoi de partid. Dimpotrivă, e scosautomat, are candidatura asigurată la următoarele alegeri. Deci, nuarunci la gunoi 5 milioane de voturi. Din punctul ăsta de vedere,îi înțeleg raționamentul și probabil frustrarea că candidaturapentru Președinție a fost practic cedată pentru liberali”.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Se dau bani de la stat pentru aceşti TINERI! Ce trebuie să facă pentru a-i...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Manifestație la Palatul Cotroceni. Surpriză neplăcută pentru Klaus Iohannis
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Acest vaccin ar trebui INTERZIS! Lovitură uriașă pentru cei care s-au vaccinat cu el
VIDEO. Șocul momentului. Explozie uriașă, sunt 16 răniți
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....