Stenograma IV, SOV către Geoană: „Domnule președinte al României, sunt primul care v-a spus astfel. V-aș ruga să mă notați în catastifele istoriei”

Redactor:
Ioana Erdei
Stenograma IV, SOV către Geoană: „Domnule președinte al României, sunt primul care v-a spus astfel. V-aș ruga să mă notați în catastifele istoriei”
Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conține o convorbire a omului de afaceri cu Mircea Geoană, candidatul PSD la Prezidențiale, pe care îl felicită la ora 18.00, în 6 decembrie, când era în desfășurare turul doi al alegerilor, dar și cu Dan Ioan Popescu și cu Cozmin Gușă.

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conține o convorbire a omului deafaceri cu Mircea Geoană, candidatul PSD la Prezidențiale, pe careîl felicită la ora 18.00, în 6 decembrie, când era în desfășurareturul doi al alegerilor, dar și cu Dan Ioan Popescu și cu CozminGușă.

Sorin Ovidiu Vîntu sunase inițial la liderul PSD, acesta nurăspunsese, astfel că l-a contactat ulterior pe omul deafaceri.

„SORIN OVIDIU VÎNTU: Alo!

MIRCEA GEOANĂ: Bună! Ce faci? Iartă-mă, n-amauzit telefonul, că eram într-o zonă mai proastă.

SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă!Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: Felicitări,domnule președinte al României!

MIRCEA GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai?

SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnulepreședinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel.V-aș ruga totuși să mă notați în catastifele istoriei.

MIRCEA GEOANĂ : Am notat. Deja sunt cu pixul înmână. (râd amândoi)”.

Două ore mai târziu, în aceeași zi, Vîntu este contactatde Dan Ioan Popescu.

„S.O.VÎNTU: Salut, Dane!
DIP: Salut, prietene. Dă-mi și mie cam cum stăm pela ora șase.
S.O.VÎNTU: Așa. Îmi dai mie Ministerul de Finanțesau ți-l iei tu? Apărarea o iei tu sau o iau eu?
DIP: Eu aș vrea la Apărare, pe cuvântul meu.
S.O.VÎNTU: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolutnimic. Da, tati, ați câștigat”.

După alegeri, în 9 decembrie 2009, la ora 21.11, SorinOvidiu Vîntu este contactat de Cozmin Gușă:

„S.O. VÎNTU: Da, Cozmin.
COSMIN GUȘĂ: Ce faci, Sorinache?
S.O. VÎNTU: Te pup. Ce să fac, mă, mi-am rezolvato parte din treburile personale, nu vezi, procese, dosare penale,interdicții, tot felul de chestii. A trebuit să iau și niște măsuriurgente pe business și de acum gata, mă…
S.O. VÎNTU: L-am sunat și pe Mircea în seara asta,mă întâlnesc mâine cu el și public, public, futu-i în gură să-ifut. Mi-ai văzut interviul din HotNews?
S.O. VÎNTU: asta este treaba, am vrut să liniștescoamenii. Se aruncase pe piață puternic de tot că Patriciu acumpărat realitatea, dar la maniera făcută de căcat.
Cosmin Gușă: Știu, știu, cum a mai făcut Patriciude două ori.
S.O. VÎNTU: Și au făcut-o că ei se gândesc căprocurorii, judecătorii ăștia sunt speriați de mine și, dacă seaude că nu mai am Realitatea, o să procedeze cum procedează cucârnățarii pe care-i prind la schimb de valută. Deci, nu Patriciu aaruncat-o de data asta. De-aia am și fost eu în interviu,lăudându-mă cu banii mei că, de obicei, după cum bine știi, n-ofac”.

De asemenea, în dosar este consemnată „harta relațională listingtelefoane Sorin Ovidiu Vântu din care rezultă că a purtatconversații cu: senatorii Crin Antonescu, Mircea Geoană,Titus Corlățean, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Verestoy Attila,Olguța Vasilescu, Teodor Meleșcanu; cu deputații Ludovic Orban,Adrian Năstase, Iulian Iancu, Relu Fenechiu, Culiță Tărâță” și, cuprimarul sectorului 5 București, Marian Vanghelie, cu președinteleCamerei de Comerț, Mihai Vlasov, dar și cu Liviu Luca, Cozmin Gușăși Ioan Chelaru.

(Departamentul Eveniment, [email protected])

Citeșteși:

Stenograma I: SOV:Mi-am scos oștile regulate din cazărmi. Poporul ăsta s-a tâmpitde-a dreptul, încă ține cu imbecilul, să-i degajămprostimea

Stenograma II în careVîntu și Sergiu Toader discută dacă e trucată caseta în careBăsescu lovește uncopil

Stenograma III: SOV:Suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-amconstruit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cuBanca Agricolă

Stenograma V. Ce indicații le-adat SOV lui Stelian Tănase și Corinei Dragotescu în timpulcampaniei electorale

Stenograma VI. SOV către DoruBușcu: Academia Cațavencu trebuie să răspundă intereselor lui SorinOvidiu Vîntu. Punct!

Inchide