Antonescu îi răspunde lui Dragnea: „Subscriu, sunt destule de clarificat în USL pentru a merge mai departe”

Publicat: 28 09. 2013, 12:08
Actualizat: 31 07. 2014, 14:05

După o serie de declarații acide la nivelul USL, stârnite de inițiativa unui grup de liberali care au propus modificarea legii alegerii administrației publice locale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi, iar președinții consiliilor județene să fie aleși din cadrul consilierilor, președintele PNL Crin Antonescu a anunțat că, într-adevăr, trebuie clarificate lucrurile în cadrul USL.

„Subscriu la ideea că sunt destule de clarificat în USL pentru a putea merge mai departe în fața cetățenilor care ne-au dat votul”, a declarat Antonescu, într-o conferință de presă, la Satu Mare. Acesta a afirmat că o discuție la nivel de USL ar trebui făcută în cazul inițiativelor legislative importante.

„Este un simplu proiect, nimeni nu poate lua dreptul la inițiativă a unor parlamentari, e dreptul lor. Vom discuta despre acest lucru. E bine ca inițiativele majore să fie luate împreună, dar eu știu vreo trei acte legislative mai importante decât cea cu alegerile, care s-au luat fără consultarea USL și care fac efecte, e neplăcut. Trebuie mult calm, trebuie să așezăm niște lucruri, să punem la punct. Nu văd de ce un partid sau altul s-ar supăra”, a completata președintele PNL.

Mai mult, liderul liberal a precizat că, personal, susține varianta în care primarii să fie aleși în două tururi.

„Eu nu sunt printre inițiatori. Sunt pentru alagerea în două tururui a primarilor, chiar dacă foarte mulți primari, probabil și liberali, în funcție nu agreează această idee. Dacă se va modifica legea în acest fel, nu e împotriva vreunui partid, este în interesul cetățeanului. E normal ca cel ales să aibă o maximă legitimitate”, a mai spus Antonescu.

Referitor la modalitatea de alegere a președinților de CJ, liderul PNL s-a pronunțat pentru introducerea aceluiași sistem de vot direct, în două tururi, la fel ca în cazul primarilor.