Antonescu revizuiește Constituția la secret: „Este o lucrare de natură politică. Nu e cazul să participe și presa la lucrările Comisiei”

Publicat: 18 02. 2013, 16:43
Actualizat: 31 07. 2014, 23:41

Modificarea Constituției se va face în spatele ușilor închise, președintele Senatului, Crin Antonescu, anunțând că jurnaliștii nu vor avea acces la lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituției.

„Modificarea Constituției este o lucrare de natură politică, nu de tehnică juridică. Comisia este formată din parlamentari, aleși de partidele politice. Nu este cazul să participe și presa la lucrările Comisiei, nici eu nu particip la ședințele voastre din redacție. Nu va fi niciun secret, informațiile vor fi făcute publice. Fiți pe pace”, a declarat Antonescu.

Luni este prima ședință a Comisiei pentru revizuirea Constituției, în care parlamentarii vor stabili calendarul lucrărilor și vor avea discuții pe tema Forumului Constituțional.

„Astăzi ne vom organiza, ca orice altă comisie, vom discuta despre Forumul Constituțional, vom încerca să facem un calendar al lucrărilor și o formă de lucru. Modificarea Constituției este u demers legislativ major care se face în Parlamentul României”, a adăugat Antonescu.