Anunțul lui Ponta decimează ședința de Guvern. Unde au plecat miniștrii liberali

Publicat: 03 04. 2013, 13:31
Actualizat: 04 04. 2013, 09:12

Mai mulți miniștri liberali nu sunt prezenți la ședința de miercuri a Guvernului, unii dintre ei părăsind Palatul Victoria pentru a merge către sediul USL, iar alții, deși aflați în clădirea Executivului, au rămas pe holuri pentru a discuta la telefon.

Aflați la Palatul Victoria înaintea ședinței Executivului, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Mihai Voicu, și ministrul Economiei, Varujan Vosganian, au părăsit Guvernul cu câteva zeci de minute înainte de începerea reuniunii.

De la începerea ședinței au mai lipsit și ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, și ministrul Internelor, Radu Stroe, cel din urmă alegând să rămână pe holurile Guvernului pentru a discuta la telefon.

Surse politice au declarat agenției MEDIAFAX că mai mulți miniștri liberali au fost convocați la sediul USL, după anunțul lui Victor Ponta că i-a propus CSM pe Laura Codruța Kovesi și Tiberiu Nițu pentru șefia DNA și a Parchetului General fără a se consulta cu Crin Antonescu.

O explicație a venit ulterior de la liderul PNL Crin Antonescu, însă numai pentru absența ministrului Mihai Voicu. „Pe domnul Voicu l-am chemat să discutăm, pentru că e purtător de cuvânt și există un subiect fierbinte. De restul nu știu, dar asta nu-mi schimbă părerea că miniștrii liberali sunt niște miniștri foarte cuminți, foarte disciplinați”, a spus președintele PNL.