ATAC. Gabriela Firea continuă lupta cu ministrul Culturii pe tema teatrelor: „Au uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor”

Publicat: 14 06. 2020, 17:31

Gabriela Firea îl atacă din nou pe ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care nu este de acord cu deschiderea teatreolor. Gabriela Firea îl numește „inamicul actorilor”.

„Ministrul tineretului și sportului s-a zbătut să-și convingă colegii de partid și de guvern să se redeschidă, în condiții de pandemie, activitățile sportive, sălile de fitness (fără duș), piscinele etc.

Băieții deștepți și-au convins prietenii de la putere să redeschidă cazinourile, jocurile de noroc, sălile de jocuri mecanice, pacanelele.. mai popular.

Iar ministrul culturii – caz unic pe mapamond -, țipă de două zile pe toate ecranele să fie menținute teatrele închise, ferecate”, a scris Gabriela Firea duminică pe Facebook.

Gabriela Firea: „ Un ins care a sponsorizat cu sute de mii de euro niște spectacole grotești”

„Primarul general mai spune că Guvernul a pus în fruntea Culturii un inamic al artiștilor din teatru.

Se pare că au uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor, regizorilor,  dramaturgilor, iubitorilor de teatru.

Un ins care a sponsorizat cu sute de mii de euro niște spectacole grotești. O putere sensibilă la cazinouri, piscine și pacanele. Insensibilă la cultură și religie.  Căci, nici pentru biserici nu are cine pleda cu succes!

Vai de noi!”, a mai scris Gabriela Firea.

Ministrul Culturii, despre deschiderea teatrelor: „Categoric, nu, în acest moment”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat sâmbătă, că Guvernul nu a decis reluarea spectacolelor în spații închise.

„Categoric, nu, în acest moment. Nu am fost informați. Abia acum lucrăm pentru a elabora ordinul comun cu Ministerul Sănătății, ca de săptămâna viitoare să înceapă repetițiile în spațiul închis. Refuz să cred că e adevărat pentru că e o ilegalitate. Fac apel la managerii instituțiilor din subordinea primăriilor să nu se lase târâți în comiterea unei ilegalități. Până la urmă, dânșii vor fi factorii răspunzători”, a spus ministrul la Digi 24.

Reacția ministrului a venit după ce Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că de luni se vor deschide mai multe teatre în Capitală.