Atacul lui Băsescu la USL: „Am văzut că se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure. Măcar să nu ia banii înainte”

Atacul lui Băsescu la USL: Am văzut că se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure. Măcar să nu ia banii înainte
Publicat: 03/12/2012, 20:13
Actualizat: 03/02/2019, 14:33

Iritat de apariția numelui său pe materialele electorale ale USL, președintele Traian Băsescu le-a reproșat lui Victor Ponta și lui Crin Antonescu „minciunile ca mod de viață” și le-a atras atenția că „se grăbesc să împartă posturi” în perspectiva potențialei victorii în alegeri pe 9 decembrie.

„Să nu vândă pielea ursului din pădure. Măcar să nu ia banii înainte”, a avertizat Băsescu. După câteva minute, a revenit asupra subiectului, spunând că a fost o glumă. „Luați-o ca o glumă”, a răspuns șeful statului unei întrebări prin care i se cereau clarificări asupra tranzacționării pe bani a posturilor din viitorul guvern, aflat deocamdată doar pe hârtie.

Băsescu a ironizat și „modelul propriu” după care USL susține că ar trebui să se desfășoare consultările cu partidele după alegeri. „Nu se va întâmpla ce spune USL, cum vin ei la Cotroceni cu premierul”, a spus președintele, rezervând explicațiile detaliate pentru „o conferință ulterioară în care să venim cu legea partidelor și cu articolul 103 din Constituție”.

Despre desemnarea viitorului premirer șeful statului a completat că „poate fi orice cetățean al României care îndeplinește niște condiții politice și de pregătire”, care „poate să treacă cu un vot majoritar prin parlament, ceea ce va legitima guvernul indiferent cine votează”. „Majoritățile parlamentare nu se fac nici la Cotroceni, nici în Palatul Victoria și nici în biroul președintelui Senatului. Se fac în parlament”, a spus Băsescu.

În plus, președintele a avertizat că va fi „extrem de exigent cu privire la cei cu dosare penale”. „Să nu-și imagineze că un ministru cu dosar penal, fie el trecut și prin parlament, va avea ocazia să depună jurământul în fața mea”, a fost mesajul său către USL.

În contracatacul la USL, președintele a pus pe masă un punctaj intern distribuit organizațiilor PSD și PNL în care Băsescu apărea ca țintă a ultimei săptămâni de campanie. „Le am de undeva din teritoriu”, a explicat Băsescu. Tot „din organizații”, de data aceasta ale ARD, i-au parvenit șefului statului și informațiile privind cele „2 milioane de voturi fraudate la referendum”, imputate din nou de Băsescu USL.


Gândul a transmis LIVE cele mai importante declarații ale președintelui Traian Băsescu:

„I-am prevenit pe liderii USL că voi reacționa dacă fac din mine subiect de campanie. Și primul subiect este reacția la instrucțiunile date de USL. Al doilea este legat de consultările care vort avea loc. Constat că domnii de la USL au un model propriu despre cum ar trebui să se desfășoare consultările”.

„Prima afirmație pe care o fac ei: Europa îi cere lui Traian Băsescu să respecte rezultatele alegerilor. Probabil îi sună liderii pe Crin Antonescu și pe Victor Ponta. Mie încă nu mi-a spus nimeni așa ceva”.

„Victor Ponta care tot afirmă că vrea coabitare, dar mesajele lui arată minciuna. Minciuna ca mod de viață te așază în definiția mitomanului. Capacitatea liderilor USL de a face din minciună un adevăr este confirmată și de acest instructaj.”

„Eu nu am furat niciun vot. Cei care au fost prinși cu liste false în secțiile de votare sunt ei. Încă mai gândesc ca niște bolșevici, că pot minți la nesfârșit, având în vedere că au televiziunile lui Felix și RTV a lui Ghiță”

„Il cunosc bine pe Serghei Stanișev, președintele PES, știu ce performant a fost ca premier al Bulgariei, am luat notă de declarația lui”.

„Asta este confirmarea dorinței de coabitare a domnului Ponta, confirmând că acest om nu are limite în a minți. Pentru ce introduci în campanie un președinte care nu candidează? Pe urmă vii la Cotroceni să-ți afirmi buna credință? Cine te crede? Sunt niște mincinoși care așa cum îi mint pe români de dimineață până seara vor continua să mintă și după alegeri.”

„Dacă știu că un candidat are dosar penal, îi rog pe români să nu-l voteze”

„Eu pot să văd orice și o coabitare și o bătălie. Eu bătălia o voi da strict pe respectarea Constituției. În rest, nu mă interesează abordările USL. Orice presiune ar frace, nu voi abdica de la Constituție și de la legile țării. Nu-mi voi așeza pe conștiință un moment în care de dragul de a-mi fi bine să abdic de la Constituție”.

„Nu aș desemna un premier dacă n-aș crede că poate face majoritatea”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Pact pentru limitarea producției globale de plastic