Misterul din jurul scheletelor descoperite în „Bârlogul Lupului”, fostul cartier general al lui HITLER, se menține. Concluzia procurorilor polonezi

Misterul din jurul scheletelor descoperite în „Bârlogul Lupului”, fostul cartier general al lui HITLER, se menține. Concluzia procurorilor polonezi
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/05/2024, 15:56

Ancheta în cazul scheletelor descoperite acum câteva luni în „Bârlogul Lupului”, din nord-estul Poloniei, principala bază operativă a lui Adolf Hitler și unde s-a derulat una din tentativele de asasinare a dictatorului, a fost oprită de oamenii legii, fără o concluzie care să elucideze misterul, relatează presa internațională.

Procurorii polonezi au întrerupt ancheta privind scheletele umane găsite în luna februarie în baza Adolf Hitler cunoscută sub numele „Bârlogul Lupului”, din Gierloz, acolo unde dictatorul german și alți lideri naziști au petrecut timp în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și unde șeful său de personal a făcut o tentativă nereușită la viața lui Hitler, Claus Stauffenberg, la 20 iulie 1944.

Unde au fost găsite cadavrele

Cele cinci schelete umane, cărora le lipseau mâinile și picioarele, au fost descoperite îngropate sub locuința lui Hermann Göring, fostul comandant al Luftwaffe, forțele aeriene ale Germaniei, potrivit Reuters.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că rămășițele umane erau prea degradate pentru a stabili cine erau și cum au murit persoanele respective.

Starea avansată de degradare a făcut imposibilă determinarea cauzei morții, a declarat, luni, un purtător de cuvânt luni al parchetului.

Complexul de aproximativ 200 de buncăre naziste și cazărmi militare ascunse în pădure, pe o suprafață de 250 de hectare, a fost folosit ca sediu principal al lui Hitler în perioada 1941-44, când zona făcea parte din Germania, iar în prezent este un obiectiv turistic.

„Nu te-ai aștepta niciodată la astfel de lucruri într-un asemenea loc”

Purtătorul de cuvânt al procuraturii din orașul Ketrzyn din apropiere, Daniel Brodowski, a declarat că polițiștii au rămășițele au fost puse în siguranță după ce au fost găsite de un grup local, Latebra, care caută obiecte istorice.

Un expert în medicină legală a examinat rămășițele sub supravegherea parchetului, care încerca să stabilească dacă a fost sau nu vorba de omor din culpă. Oamenii legii au întrerupt ancheta la sfârșitul lunii martie din cauza lipsei de probe care să dovedească faptul că a fost comisă o crimă, a declarat Daniel Brodowski pentru Associated Press într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Expertul a declarat că rămășițele osoase conservate erau de origine umană și proveneau de la cel puțin patru persoane, dintre care trei erau cel mai probabil bărbați de vârstă mijlocie, iar al patrulea era un copil de câțiva ani al cărui sex nu poate fi determinat”, a transmis procurorul.

Totuși, din cauza degradării avansate a rămășițelor, nu s-a mai putut determina cauza morții, de la care au trecut cel puțin câteva zeci de ani, potrivit procurorului. În aceste condiții, ancheta nu a stabilit identitatea persoanelor îngropate aici,  potrivit Associated Press.

„Nu te-ai aștepta niciodată la astfel de lucruri într-un asemenea loc cum a fost… cel mai păzit loc din cel de-al Treilea Reich și, după război, rușii au preluat acest loc”, a declarat Dominik Markiewicz, membru al organizației Latebra, pentru Reuters.

„Toată lumea s-a întrebat ce s-ar fi putut întâmpla acolo… Am încercat să ne gândim ce ar fi putut fi, dar nu ne vine în minte nimic rezonabil”, a spus el. „Nu știam deloc cu ce avem de-a face. Erau niște ritualuri oculte ale fanaticilor celui de-al Treilea Reich? Nu avem idee”, a spus Dominik Markiewicz, care a adăugat că nu este clar dacă scheletele datează din al Doilea Război Mondial sau au fost îngropate acolo ulterior.

„Bârlogul Lupului” a fost distrus chiar de naziști, atunci când s-au retras la începutul anului 1945, pentru ca acesta să nu ajungă să fie folosit de armata roșie sovietică, care se apropia.

Sursa foto: Profimedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu să anunți. Termen până pe 27 Mai
Scandal cu protecția copilului la poarta Claudiei Pătrășcanu. Gabi Bădălău acuză că nu a fost...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Valuri gigantice de materie întunecată ar putea modifica orbita stelelor
×