Băsescu: „Simt dispreț când mi se cere să numesc un premier care m-a suspendat. O broscuță mai merge, dar un porc e greu de înghițit”

Redactor:
Anca Simina
Băsescu: „Simt dispreț când mi se cere să numesc un premier care m-a suspendat. O broscuță mai merge, dar un porc e greu de înghițit”
Președintele Traian Băsescu i-a dat în această seară șanse extrem de reduse lui Victor Ponta să redevină premier după alegerile din 9 decembrie. Pentru șeful statului, Victor Ponta "e mitoman, e bolnav", iar "când vine la Cotroceni e ca un pisic", "e prea mic pentru funcția pe care o are, ca dimensiune umană și sufletească", "e un prim-.ministru șantajat"

Președintele Traian Băsescu i-a dat în această seară șanse extrem de reduse lui Victor Ponta să redevină premier după alegerile din 9 decembrie. „Nu știu dacă vă dați seama ce simte un președinte căruia i se cere să mai numească o dată un premier care a participat cu toată forța la suspendarea lui. Simte dispreț. E greu”, a spus Băsescu, invitat la B1. Pentru șeful statului, Victor Ponta „e mitoman, e bolnav”, iar „când vine la Cotroceni e ca un pisic”, „e prea mic pentru funcția pe care o are, ca dimensiune umană și sufletească”, „e un prim-.ministru șantajat”.

În aceeași categorie a premierilor care au participat la suspendare s-ar încadra și liberalul Călin Popescu Tăriceanu, ddesppre care Traian Băsescu a reamintit episodul din 2007 în care „a scos partidul aliat de la guvernare și a dat mâna cu PSD-ul”.

„Opțiunea mea este pentru o soluție proeuropeană după alegerile din 9 decembrie. M-aș autocondamna dacă aș accepta formarea unui guvern anti-european sau care să distrugă ce s-a construit timp de opt ani. Cine crede că se poate pune un politruc care hămăie la televizor și acoperă lipsa de activitate gugvernamentală se înșală”, a adăugat președintele. Concluzia sa: „Nu trebuie să înghiți porci. O broscuță mai merge, dar un porc e greu de înghițit”.

Întrebat despre legătura dintre scorul alegerilor și desemnarea premierului, Băsescu a susținut că „alegerile generale nu sunt despre alegerea primului ministru”. „Nu poate nici CTP, nici Alina Mungiu să-i ia dreptul și responsabilitatea președintelui în numirea primului ministru. Având în vedere ce urmează în 2013 este vital ce prim-ministru va fi desemnat. Îmi este clar că trebuie să fie un om politic puternic, pe picioarele lui, pe care să îl urmeze grupul parlamentar”, a mai spus președintele, adăugând că „experiența tehnocratului Mihai Răzvan Ungureanu” i-a arătat că „un tehnocrat pierde repede susținerea parlamentului”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Ștefania a ajuns la spital! Vedeta a suferit o operație complicată: “Mi-a fost puțin frică”
Inchide