AUDIERI. Nicolae Ciucă a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare

Publicat: 03 03. 2020, 10:47
Fără paradă de 1 Decembrie! Anunțul făcut de Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale: “Nu putem ieși din tot ceea ce s-a stabilit în CNSU!”

Nicolae Ciucă, ministrul desemnat pentru Apărare, a primit, marți, în cadrul audierilor din Parlament, aviz favorabil din partea comisiilor de Apărare reunite ale Parlamentului, cu 14 voturi pentru și 6 împotrivă.

Ciucă a vorbit în cadrul audierilor despre bugetul Ministerului Apărării și despre programele de înzestrare ale Armatei.

„Anul trecut a fost alocat 2%. Am încheiat pe un procent de 1,9% din PIB. Din discuțiile pe care le-am avut, a rezultat că asta s-a întâmplat din cauza creșterii ecnomice”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a mai precizat că procentul de 2% reprezintă bugetul alocat Ministerului Apărării și nu întregului sistem de apărare al Româmiei.

Ciucă a trecut în revistă și programele implementate în prezent de ministerul pe care îl coordonează: Pariot, HIMARS și achiziția de avioane F16.
„Programul F16 funcționează, au fost cumpărate încă cinci avionae, urmează să se formeze o escadrilă… Funcționează de asemenea programul HIMARS. Au fost întreprinse măsurile ca personalul din cele două programe, HIMARS și Patriot, să poată merge la pregătire”, a spus ministrul interimar al Apărării.