Băsescu: Am discutat cu Ungureanu date legate de întâlnirea cu FMI de duminică

Publicat: 05 05. 2012, 21:33
Actualizat: 06 05. 2012, 16:14

Președintele Traian Băsescu a declarat că a discutat sâmbătă cu premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu, precum și cu alți miniștri din Cabinetul acestuia, date legate de întâlnirea pe care o va avea duminică, la Palatul Cotroceni, cu delegația FMI, CE și BM.

Șeful statului a făcut aceste declarații la un hipermarket, unde se afla la cumpărături, potrivit televiziunilor de știri.

Întrebat de ce a discutat la întâlnirea avută cu premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu, Băsescu a răspuns: „Nu numai cu Ungureanu, au fost și ministrul de Finanțe din Cabinetul Ungureanu, ministrul Muncii, al Transporturilor, Agriculturii, pentru că mâine (duminică – n.r.) mă întâlnesc cu Fondul și am vrut să mă documentez”.

El a precizat că întâlnirea nu a durat foarte mult.

„Am ținut și să le mulțumesc, că lor n-am apucat să le mulțumesc, n-am fost la nicio ședință de Guvern”, a mai spus șeful statului.

Întrebat cum vede pe viitor o colaborare cu premierul demis, președintele Băsescu a răspuns: „Cu Mihai Ungureanu eu nu prea mai am cum să colaborez”.

Totodată, întrebat dacă s-a discutat la întâlnire despre lansarea candidaturilor PDL, Băsescu a replicat: „Cum aș putea să discut cu premierul Ungureanu despre lansare?! Ce? E Boc, e Blaga? Cu Ungureanu am discutat datele legate de întâlnirea de mâine cu Fondul Monetar Internațional”.

Președintele Traian Băsescu primește, duminică, la ora 11.00, delegația comună a Fondului Monetar Internațional, a Comisiei Europene și a Băncii Mondiale.

Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu, precum și o parte a miniștrilor Cabinetului său, s-au aflat sâmbătă după-amiază la Palatul Cotroceni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Ungureanu a ajuns, după ședința de la Palatul Victoria, la Palatul Cotroceni pentru o întrevedere cu președintele Traian Băsescu.

Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu a discutat sâmbătă la Palatul Victoria cu mai mulți miniștri ai Cabinetului, membri PDL, au informat surse oficiale.

Întâlnirea de la Palatul Victoria a fost una dintre ultimele convocate de Ungureanu, înainte de predarea mandatului către noul Executiv.