Băsescu: „Avem un premier și un deputat la Palatul Victoria. Din doi abia faci unul”

Publicat: 03 09. 2013, 20:52
Actualizat: 16 08. 2015, 22:57

Semnarea contractului de privatizare a companiei CFR Marfă de către un secretar de stat și nu de ministru, motiv invocat de Victor Ponta pentru a amâna parafarea contractului în timpul interimatului la Transporturi, i-a oferit președintelui Traian Băsescu un nou pretext pentru a-l ironiza pe premier.

„E tare. E exact ca aia: și președinte și premier. Avem un premier și un deputat la Palatul Victoria. E 1 în 2 sau 2 în 1. Din doi abia faci unul”, a spus șeful statului la finalul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni, grăbindu-se spre ieșire.

Tactica dedublării a fost folosită de Victor Ponta în explicarea poziției sale publice în legătură cu proiectul privind exploatarea zăcământului de la Roșia Montană. Astfel, chiar dacă Guvernul a aprobat săptămâna trecută, sub semnătura sa, inițierea unui proiect de lege pentru începerea exploatării, așa cum a fost negociat de ministrul Dan Șova cu Roșia Montană Gold Corporation, premierul a susținut că, la momentul votului în Camera Deputaților, se va opune, „ca deputat”, acestui act normativ.