Băsescu, ironizat la Congresul TSD: Bănicioiu i-a dat lui Ponta o colivie „destinată unui cuc”

Publicat: 19 10. 2013, 17:35
Actualizat: 18 03. 2017, 10:11

Președintele Traian Băsescu a fost ironizat, sâmbătă, la Congresul TSD de la Brașov, Nicolae Băniciou, liderul tinerilor din PSD dându-i premierului Victor Ponta, prezent la eveniment, o colivie pe care era lipită o foaie cu mesajul „AMR 61 săptămâni” și spunându-i că este „destinată unui cuc”.

Gestul lui Bănicioiu a fost făcut în contextul în care, recent, Victor Ponta a ironizat faptul că Traian Băsescu a susținut, timp de mai multe zile, declarații de presă la ora 18.30 la Cotroceni, premierul afirmând că președintele este precum un „cuc” care iese la oră fixă pentru a face scandal.

Actualul lider TSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, sâmbătă, că a primit cadou de la Victor Ponta, când actualul premier și-a terminat mandatul în fruntea TSD, un sacou.

Bănicioiu a afirmat că încă poartă sacoul și că acum, când își încheie mandatul la șefia TSD, vrea să îi facă, la rândul său, un cadou lui Ponta.

El i-a dat premierului o colivie pe care era lipită o foaie cu mesajul „AMR 61 săptămâni” și a spus că obiectul este „destinat unui cuc”.

Victor Ponta râs și a replicat: „N-am înțeles din prima foarte bine, pentru că nu m-am trezit așa dimineață ca voi”.

Premierul a adăugat că se bucură că vorbește după ora 11.00 și a menționat că la întâlnirea cu femeile PSD de la Iași a vrut să vorbească la 18.30, dar a aflat că între timp „cucul s-a defectat și nu mai iese la ora 18.30, ci dimineața la 11.00”.

Declarațiile lui Ponta au venit în contextul în care în 7 și 8 octombrie, la ora 18.30, Traian Băsescu a făcut declarații la ora 18.30 la Cotroceni, în care a acuzat faptul că pactul de colaborare Președinție-Guvern a fost încălcat de premier și a amenințat că se gândește să îl denunțe.

În 8 octombrie, Victor Ponta declara că președintele Traian Băsescu nu a mai denunțat Pactul de colaborare instituțională deoarece nu mai este așa curajos ca înainte, fiind doar ca un „cuc” care iese la ora 18.30 pentru a face scandal.

„Doar în sensul regnului animal mă gira. M-a girat pe mine vreodată Băsescu cu ceva ? Doamne ferește, cred că ar fi un lucru foarte grav (…) Mi-aș dori ca român în primul rând, nu doar ca prim-ministru, să avem un președinte serios și responsabil. Nu avem asa ceva, e – cum zicea un jurnalist ? – e ca și cucul care iese la 18.30 și zice ceva, face un scandal, de fiecare dată pe altă temă”, spunea Ponta.