Blaga: Nu mă pricep la reevaluări. Nu-i votez nici pe Antonescu, nici pe Ponta, ci candidatul PDL

Publicat: 30 11. 2013, 16:39
Actualizat: 30 11. 2013, 16:39

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Suceava că nu se pricepe la reevaluări și că nu i-ar vota nici pe Crin Antonescu, nici pe Victor Ponta la funcția de președinte al României, ci pe candidatul de dreapta care va fi desemnat de PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX..

Vasile Blaga a spus, la ședința Consiliului Județean de Coordonare a PDL Suceava, că nu se pricepe la reevaluări și că nu l-ar putea vota pe Crin Antonescu, făcând referire la declarația președintelui Traian Băsescu, care a spus că l-ar putea vota pe Antonescu la alegerile prezidențiale.

„Eu nu mă pricep la reevaluări. Nu pot să zic azi că l-aș vota pe Antonescu. Cum să-l votez după ce a vrut să dea lovitură de stat în 2012? Cum să-l votez pe Antonescu care a avut neșansa să stea și șase săptămâni la Cotroceni să vadă lumea ce face, că dacă dormea filosof rămânea. Va fi la Cotroceni un președinte de dreapta, dar susținut de noi și vom susține pe cel mai bine plasat și va fi cel votat de dumneavoastră”, a spus liderul PDL.

El s-a întrebat cum ar putea să-l reevalueze pe Crin Antonescu care a vrut să desființeze PDL în 2010-2011, după ce în 2002-2003, Adrian Năstase a avut același obiectiv.

„Nu o să-l putem susține nici pe domnul Ponta că nici aici nu mă pricep la reevaluări. În aprilie conducea chiar un guvern excepțional, iar acum e reevaluat. Toată lumea spune ce spunem noi de un an, că omul ăsta minte cum respiră și că va ruina România”, a spus Blaga.

El a arătat că înțelege disperarea unora, dar le-a transmis să stea liniștiți.

„Noi nu suntem un mic club, suntem un partid instituționalizat. Ce decidem respectăm. Obiectivul final va fi câștigarea alegerilor prezidențiale”, a declarat președintele PDL.

Președintele Traian Băsescu a declarat că între Victor Ponta și Crin Antonescu în turul doi la prezidențiale nu va ezita să pună votul pe liberal, pentru că deși aceștia sunt „două belele”, liderul PNL „măcar nu minte de dimineață până seara”.