Blaga: Nu mi-a plăcut răspunsul domnului Curaj despre doctoratul lui Ponta. Numele nu i se potrivește

Publicat: 02 03. 2016, 00:04

„Mie nu mi-a plăcut nici răspunsul domnului Curaj. Este un om deosebit, am avut ocazia să schimb păreri cu domnia sa, mi se pare un om de toată isprava, dar numele nu i se potrivește”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga, la Realitatea TV.

El a afirmat că Victor Ponta a fost „obraznic” în intervenția pe care a avut-o pe Facebook, după ce mai mulți intelectuali au cerut ca fostului premier să îi fie retras titlul de doctor.

”Nu eu l-am acuzat de plagiat, alții l-au acuzat. Ați văzut, astăzi, intervenția domnului Ponta, pe Facebook, atunci când o listă întreagă de oameni de cultură din țara asta au cerut Universității București și domnului ministru Curaj să ia o măsură privind retragerea titlului de doctor al domniei sale. Ați văzut cât a fost de, scuzați-mi termenul, obraznic”, a spus Blaga.

Ministerul Educației i-ar fi retras deja titlul de doctor lui Victor Ponta până acum, „dacă se putea”, a declarat, marți, ministrul Adrian Curaj, care a adăugat că se va „uita” la cadrul legislativ și va da un răspuns solicitării Universității din București.

Întrebat de jurnaliști dacă i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, ministrul Educației a răspuns: „Ministerul se va uita la cadrul legal și vom veni cu un răspuns”.

Întrebat din nou dacă poate sau nu, pe baza actualului cadru legislativ, să-i retragă titlul de doctor lui Ponta, ministrul a răspuns iritat: „Nu! Dacă se putea se făcea!”.

Universitatea din București a retrimis luni, Ministerului Educației, dosarul privind teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, însoțită de solicitarea de retragere a titlului de doctor al fostului prim-ministru.

Victor Ponta a reacționat pe Facebook, spunând că la Universitatea din București sunt „securiși impuși de Băsescu”, care se ocupă special de teza sa de doctorat.