Bugetul DNA, avizat de comisiile juridice. Ce sumă a primit instituția condusă de Laura Codruța Kovesi

Publicat: 16 12. 2014, 13:07

Bugetul Ministerului Public a fost avizat favorabil de membrii comisiilor juridice reunite. Potrivit procurorului general, Tiberiu Nițu, Direcția Națională Anticorupție a primit bugetul pe care l-a dorit. Astfel, DNA a primit, la capitolul de cheltuieli de personal suma de 80,6 milioane de lei, la bunuri și servicii 15 milioane de lei, iar pentru active nefinanciare 3 milioane.

„Situația este rezolvată, bugetul DNA este exact acela pe care dumnalor și l-au proiectat”, a spus Nițu, despre bugetul DNA.

Referitor la bugetul Ministerului Public per ansamblu, procurorul general s-a declarat mulțumit de resursele financiare alocate de Guvern.

„Cu excepția capitolului cheltuieli de personal, cu privire la care resursele financiare sunt diminuate față de 2014, cu plata acelor titluri executorii, la celelalte capitole bugetare resursele financiare alocate Ministerului Public sunt satisfăcătoare. Ne putem desfășura activitatea în condiții optime”, a spus Nițu.

Odată cu publicarea proiectului de buget în dezbatere publică, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a declarat nemulțumită de faptul că este un buget prea mic și că DNA ar trebui să aibă o fișă distinctă în proiectul de buget. În plus, DNA susține că a solicitat pentru 2015 un buget de 25 milioane euro, cu 5 milioane în plus față de bugetul pe 2014, iar potrivit bugetului adoptat de parlamentarii juriști, DNA va beneficia de aproximativ 22 de milioane de euro.