Când vrea PSD să organizeze referendumul de revizuire a Constituției pe tema familiei

Publicat: 02 09. 2017, 20:20

„(Prioritățile legislative privesc, n.r.) Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui să fie avizată în comisie (Comisia juridică, n.r.) și adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm”, a spus, sâmbătă, la Mamaia, liderul PSD Liviu Dragnea.

El a spus că Legea referendumului trebuie adoptată repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat Legea de modificare a Constituției cu privire la definirea familiei.

„Știți bine că avem un angajament în acest sens și intenția noastră este ca în această toamnă să ajungem să oganizăm referendumul pentru modificarea Constituției pe tema familiei”, a mai spus Dragnea.

CExN al PSD s-a reunit, în aceast sfârșit de săptămână, la Mamaia, pentru a discuta, printre altele, despre programul legislativ pentru sesiunea parlamentară de toamnă.

Legea privind referendumul, aflată în dezbatere, prevede că referendumul pentru revizuirea Constituției se organizează în cel mult 30 de zile de la data aprobării propunerii de revizuire. În forma inițială se prevedea că referendumul se organizează în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire.