Cătălin Ivan, exclus din PSD de organizația sector 1

Publicat: 20 05. 2015, 19:59

„Este o decizie a organizației locale”, a afirmat Tudorache, precizând că, legal, Ivan face parte încă din organizația sector 1 deoarece transferul său la filiala Dobrobvăț (Iași) nu a fost aprobat.

Într-o intervenție la Realitatea TV, Cătălin Ivan a precizat că va contesta această decizie, pe care o condideră ilegă, el susținând că nu mai făcea parte din organizația PSD sector 1 București, întrucât aceasta a fost dizolvată.

„Eu sunt plecat de la organizația sector 1, pe care a dizolvat-o ilegal Victor Ponta ca să mă înlăture pe mine. Această decizie a fost luată de domnul Tudorache, care este unealta lui Liviu Dragnea”, a susținut Cătălin Ivan.

În luna martie, conducerea PSD sector 1 București anunța că a decis suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului Cătălin Ivan, acesta susținând că decizia nu este statutară întrucât el este membru al PSD în comuna ieșeană Dobrovăț.

Decizia suspendării lui Cătălin Ivan din PSD sector 1 trebuia să fie validată și în Consiliul Național al PSD din 20-21 martie.

Cătălin Ivan s-a transferat, în luna martie, de la PSD Sector 1 la PSD Dobrovăț, județul Iași, decizia fiind însă invalidată de Biroul Județean al PSD Iași.

Ivan a explicat că această mutare s-a făcut legal și a acuzat că Gheorghe Nichita a fost presat de Victor Ponta și Liviu Dragnea pentru a nu-l primi în PSD.

Ulterior, Cătălin Ivan a anunțat că va da în judecată conducerea PSD, întrucât nu a primit răspuns la contestația sa privind dizolvarea conducerii PSD Sector 1, precizând că se consideră în continuare membru al PSD, deși transferul său la PSD Dobrovăț, județul Iași, nu a fost validat.