Ce îl recomandă pe deputatul Ionuț Stroe pentru portofoliul ministerial al Tineretului și Sportului

Publicat: 27 10. 2019, 22:43

Ionuț Stroe este deputat de Dolj din anul 2008. Aflat la al treilea mandat, Stroe se regăsește printre deputații PNL cu cea mai slabă activitate. Acesta a luat de șapte ori cuvântul în șapte ședințe, a avut 53 de propuneri legislative, dintre care șase promulgate, trei interpelări și întrebări și 25 de moțiuni.

Printre propunerile legislative la care Ionuț Stroe figurează ca inițiator este și proiectul privind finanțarea și implementarea Programului „Tineri în Parlament”.

Proiectul prevede că fiecare deputat poate facilita vizita la Camera Deputaților a 38 de persoane pe an, în grupuri de maximum 15 elevi și studenți și patru însoțitori pe sesiune. Beneficiarii acestui program sunt rineri cu vârsta de până la 22 de ani, elevi sau studenți înscriși la o instituție de învățământ din România sau din străinătate. Acest proiect a fost adoptat de Senat și este înscris pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Un alt proiect la care Stroe este inițiator este și cel prin care sălile polivalente sau sălile de sport aflate în proprietatea administrațiilor locale pot beneficia de scutirea sau reducerea impozitului pe clădiri. Propunerea este înscrisă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților din 25 iunie 2018.

Totodată, deputatul a semnat pentru o propunere legislativă de modificare a legii de organizare și funcționare a CCR. Aceasta a fost respinsă de Senat în aprilie 2019 iar procedura legislativă a încetat.

Un alt proiect susținut de Ionuț Stroe se referă la modificarea legii de alegere a președintelui României, în sensul interzicerii candidaturii la alegeri persoanelor care au fost alese de două ori pe această funcție. Același proiect prevede că interzicerea candidaților la Președinție care au condamnări penale definitive. Proiectul a fost respins de Senat și se află în procedură legislativă la Camera Deputaților, for legislativ decizional în acest caz.

Propunerea de ministru pentru portofoliul Tineretului și Sportului a fost membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților în perioada 2008 – 2011.

Între 2004 și 2007, Ionuț Stroe a fost directorul Direcției Județene pentru Tineret Dolj. Din 2007 până în 2009 a condus Direcția de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret în cadrul Autorității Naționale pentru Tineret.