CEARTĂ între Antonescu și Orban în Delegația Permanentă a PNL. „Ludovic, dacă vrei, propune să rupem USL. Vrei Congres la PNL?”

Publicat: 06 09. 2012, 16:39
Actualizat: 08 07. 2016, 09:56

Ludovic Orban i-a reproșat președintelui PNL, în cadrul Delegației Permanente a partidului, că nu și-a consultat colegii când a demarat procedurile pentru suspendarea și demiterea președintelui Traian Băsescu.

„Trebuia să dăm un vot în Delegația Permanentă, așa am tras noi destul la căruța PSD. Nu mi se pare normal cai PNL să fie considerat țap ispășitori pentru rezultatul referendumulu. Nu mi se pare normal ca PSD sau analiști din zona PSD să ne scoată vinovații”, i-a spus Orban lui Antonescu.

„Dacă ai propuneri concrete spune ce vrei să facem. Vrei să rupem USL, fă o propunere. Nu doar PNL a dorit suspendarea, ci și PSD”, a fost replica lui Crin Antonescu.

Președintele PNL a plusat și i-a cerut lui Ludovic Orban să ceară convocarea unui Congres Extraordinar dacă nu este mulțumit de conducerea actuală a partidului.

Episodul a fost similar cu cel din vara trecută, când Crin Antonescu l-a provocat în cadrul Delegației Permanente de la Mamaia pe Relu Fenechiu, întrebându-l dacă vrea organizarea unui Congres Extraordinar. Orban a răspuns că nu vrea Congres acum, ci după alegerile parlamentare.

Crin, despre o sancționare a lui Orban: „Cât sunt eu președinte, nu”

Crin Antonescu nu a făcut declarații la finalul ședinței Delegației Permanente, el plecând către USL. Înainte de întâlnirea cu social-democrații, întrebat dacă Ludovic Orban riscă sancțiuni după contrele de astăzi, Crin Antonescu a răspuns: „Cât sunt eu președinte, nu”.